Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
gasztroblogok.hu
sponsored links
HĂșsosegytĂĄl sĂŒtĂ”ben sĂŒtve.Ezt a receptet a nemrégiben vĂĄsĂĄrolt "EgytĂĄlételek" cĂmĂ» szakĂĄcskönyvbĂ”l vĂĄlasztottam ki, és készĂtettem el. Az eredeti recepten igaz vĂĄltoztatnom kellett, mivel az bĂĄrĂĄnyhĂșsbĂłl készĂŒlt. Mivel nekem nem volt bĂĄrĂĄnyhĂșs itthon, sĂ”t szerintem még a hentesnél sem létezik ilyen, Ăgy én sertés hĂșsszeletekbĂ”l készĂtettem el. A többi hozzĂĄvalĂłn, és az elkészĂtés mĂłdjĂĄn viszont semmit nem vĂĄltoztattam. MĂĄr a sĂŒtés [...] |
Tovább a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/04/h... |
Oroszos cĂ©klasalĂĄta tonhallal3-4 céklĂĄt és 2-3 almĂĄt meg egy kisebb lila hagymĂĄt lereszelĂŒnk, és utĂĄna még valami késes aprĂtĂłba is tesszĂŒk, hogy teljesen egynemĂ» massza legyen. BelekeverĂŒnk egy kis olĂva olajat és fél citrom levét, kevés sĂłt. Ez a salĂĄtĂĄnk alapja, ha valaki nem szereti a halat mĂĄr Ăgy is finom. Most jön az ĂzesĂtés, belenyomunk egy kevés majonézt és egy fél doboz tonhalat, és ezt is jĂłl elkeverjĂŒk. Kész is van, nagyon finom lett. Egyszer egy orosz bĂŒfében ettĂŒnk [...] |
Tovább a blogra ... giudittakonyha.blogspot.com/2011/04/o... |
MeggyfelfĂșjt.FolytatĂłdik az Ășj szakĂĄcskönyveimben talĂĄlhatĂł jobbnĂĄl-jobb receptek kiprĂłbĂĄlĂĄsa. Nem gyĂ”zöm lapozgatni Ă”ket, és elég nehéz vĂĄlogatni a remek receptek között. MĂĄr teljes bizonyossĂĄggal ĂĄllĂthatom, hogy minden ételt elfogok készĂteni, Ăgy egy darabig nem okoz majd gondot, hogy mit is fĂ”zzek naponta. Ma a "Francia Konyha" felfĂșjt receptje készĂŒlt el, némi kis vĂĄltoztatĂĄssal. Igaz csak a cseresznyét vĂĄltottam [...] |
Tovább a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/04/m... |
HĂ©tvĂ©gi receptajĂĄnlĂł!!! SpĂĄrga-pangasius leveles tĂ©sztĂĄban, fehĂ©rbormĂĄrtĂĄssal.Megjelent a piacokon a spĂĄrga, és talĂĄn mĂĄr az ĂĄra is elfogadhatĂł. BevĂĄsĂĄrlĂĄsnĂĄl gyorsan meg is ragadtam az alkalmat, és vettem egy csomaggal. Mivel mindenképpen halat szerettem volna készĂteni, Ăgy mĂĄr csak azt kellett eldöntenem, hogyan is tudnĂĄm a kettĂ”t összepĂĄrosĂtani. VégĂŒl Ășgy döntöttem, hogy az elĂ”pĂĄrolt spĂĄrgĂĄt, és az elĂ”sĂŒtött pangasius filét leveles tésztĂĄba sĂŒtöm készre. Gyorsan [...] |
Tovább a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/04/h... |
GyĂŒmölcsös Pavlova tortĂĄcskĂĄk.SzomorĂș esĂ”s idĂ”vel köszöntött be a mĂĄjus, hĂĄt csak reménykedni tudok, hogy eltévesztette az idĂ”jĂĄrĂĄs, és hamarosan kisĂŒt a mĂĄjusi napocska. Igaz a mĂĄjusi esĂ” aranyat ér, de azért bĂzom benne, hogy nem lesz napokig ilyen vacak idĂ”. Az idĂ”jĂĄrĂĄssal egyĂŒtt a hangulatom is ott lent van a b......(na nem Ărom ki, de éppen ott alatta:)))) Valami hangulatjavĂtĂłra [...] |
Tovább a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/05/g... |
MĂĄglyarakĂĄsHozzĂĄvalĂłk: 5db alma, 1db citrom, 6-7db kifli, 4db tojĂĄs, 15dkg cukor, 3 csomag vanĂliĂĄs cukor, 4dl tej, 5dkg mazsola, fahéj, vaj. ElkészĂtése: az almĂĄkat meghĂĄmozzuk és vékony szeletekre vĂĄgjuk, råöntjĂŒk a kifacsart citrom levét, majd rĂĄszĂłrjuk a reszelt citrom héjat és a mazsolĂĄt. A kifliket vékony karikĂĄkra vĂĄgjuk, meglocsoljuk a vanĂliĂĄs tejjel és vĂĄrunk, mĂg a kifli felszĂvja a tejet. Közben a tojĂĄsok fehérjébĂ”l kemény habot készĂtĂŒnk, a tojĂĄssĂĄrgĂĄkat pedig habosra keverjĂŒk a [...] |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/GbHamiAvagyAz... |
MacaronÉletemben nem ettem még macaron-t, ezt a szĂnes, édes, francia édes sĂŒteményt. Viszont több gasztroblogon is talĂĄlkoztam vele, nagyon felcsigĂĄzott, igazi kihĂvĂĄsnak tĂ»nt. Ahogy olvastam a recepteket, el is bizonytalanodtam, hogy ennek inkĂĄbb neki sem ĂĄllok, olyan trĂŒkkös... De Latsia blogjĂĄn megnyugtatĂł bejegyzéssel talĂĄlkoztam, meg egy egyszerĂ» recepttel (nem volt benne 4 napig pihentetett fehérje, cukorszirup 150 fokra lehĂ»tve, és tĂĄrsai), Ăgy hĂĄt nekiĂĄlltam. Mivel több helyen is olvastam, hogy a pĂĄr csepp ételszĂnezék nagyon halovĂĄny volt, Ăgy adtam [...] |
Tovább a blogra ... gastroglobe.blogspot.com/2011/05/maca... |
sĂŒlt spĂĄrga vĂ©rnaranccsal, gorgonzolĂĄval Ă©s medvehagymĂĄval - spargel im ofen gebacken mit blutorangen, gorgonzola und bĂ€rlauche nagyon finom kombinĂĄciĂł egyetlen hĂĄtrĂĄnya, hogy az évnek csak nagyon kevés napjĂĄn van spĂĄrga, medvehagyma és vérnarancs. biztos vagyok benne, hogy sima naranccsal és medvehagyma nélkĂŒl is nagyon finom. a spĂĄrgĂĄt meghĂĄmoztam, 3-4 centis darabokra vĂĄgtam, [...] |
Tovább a blogra ... gastroglobe.blogspot.com/2011/05/sult... |
TurĂłs piteA tészta hozzĂĄvalĂłit összekeverjĂŒk, alaposan ĂĄtgyurjuk, majd ketté osztjuk a tésztĂĄt. A
tepsit kibéleljĂŒk sĂŒtĂ”papirral, a sĂŒtĂ”t elĂ”melegitjĂŒk 180 fokra. A
tésztĂĄt kinyujtjuk a tepsi formĂĄjĂĄra és Ăłvatosan belehelyezzĂŒk. Erre
kerĂŒl a buzadara majd a töltelék |
Tovább a blogra ... gastroglobe.blogspot.com/2011/05/turo... |
HĂșsmentes fasĂrozott babbĂłlIsteni finom hĂșsmentes fasĂrozott. Ăze még finomabb, mint a hĂșsos vĂĄltozatok, ugyanakkor nem olyan zsĂros és nehéz étel. FĂ”zelékekhez feltétnek, salĂĄtĂĄkhoz, vagy bĂĄrmilyen körettel tĂĄlalhatĂł. |
Tovább a blogra ... gasztroboszi.blogspot.com/2011/04/hus... |
TulipĂĄnos lĂĄdikaSzinte illatoznak a virĂĄgok ezen a mézesdobozon. AjĂĄndékba anyĂĄk napjĂĄra. |
Tovább a blogra ... garffyka.blogspot.com/2011/04/tulipan... |
Husvet utan vagyunk...tortak!!!!!!!!!!!!!!!!!Eloszor is elmondom nektek,hogy osszesen a 2 tortaval dolgoztam kb 14 orat...tehat eleg sokat.Ugyhogy csak akkor alljatok neki,ha idotok meg energuatok engedi.A viragokat a hulye spine tortajara mar elore elkeszitettem,egy hettel elobb... Nos tortak. Csinaltam 4 tortat.Egy 18 centis piskotat,egy 28 centis piskotat,egy 36 centis piskotat meg egy 36 centis kakaos piskotat. |
Tovább a blogra ... gasztroemigransok.blogspot.com/2011/0... |
Tökspagetti avokĂĄdĂłkrĂ©mmelAvokĂĄdĂłkrémes tökspagetti ? nem tĂ»nik tĂșl izgalmasnak, igaz? Pedig kisdobos becsszĂł, még a tĂĄnyért is kinyaltam utĂĄna. Friss, élĂ” étel. |
Tovább a blogra ... gasztroboszi.blogspot.com/2011/04/tok... |
KĂłkuszos nĂĄpolyi szelet - nĂĄpolyi nĂ©lkĂŒlEgyik kedvenc sĂŒtim, mégis nagyon ritkĂĄn készĂtem. Csak kisebbik lĂĄnyom utĂĄlja a csalĂĄdbĂłl, szerinte "bleeee, ez nagyon undorĂtĂł". Nem igazĂĄn ért hozzĂĄ. KészĂtése: A PiskĂłta: 7 tojĂĄsfehérje, 2o dkg cukor, 6 kanĂĄl liszt, 1o dkg kĂłkuszreszelék FelverjĂŒk a fehérjét a cukorral, hozzĂĄkeverjĂŒk a kĂłkuszt, majd végĂŒl a lisztet is. Ha van nĂĄpolyi lapunk, azzal kibélelĂŒnk egy tepsit, nekem nem volt, Ăgy én sĂŒtĂ”papĂrral béleltem ki. A nĂĄpolyi lap [...] |
Tovább a blogra ... gasztroemigransok.blogspot.com/2011/0... |
Bableves a sonka levĂ©bĂ”lVége ugyan a hĂșsvétnak, ĂĄm még mindig profitĂĄlok az étel maradékokbĂłl. A fĂŒstölt sonkĂĄt ugyebĂĄr megfĂ”ztem, majd szépen felszeleteltem, maradt csont is, maradt fĂ”zĂ”lé is, ami illatos, Ăzletes, mindkettĂ”t lehĂ»töttem, majd lefagyasztottam, gondolvĂĄn egyszer csak készĂtek egy bablevest, ĂĄm nem vĂĄrtam sokĂĄig, Ăgy tegnap reggel megfĂ”ztem, az ok pedig az volt, hogy a spejzban talĂĄltam szĂĄraz tarkababot, ebéd ötletem nem volt, Ăgy készĂŒlt el ez az isteni, fĂŒstös, tejfeles bableves, ami mennyiségét tekintve sok embert jĂłllakatna, Ăgy ma is [...] |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/FzniAkarok/~3... |
VARNA - lisztes tortaburkolĂĄsFurcsĂĄnak tĂ»nhet a cĂm... a recept is az volt, sĂ”t elĂ”ször maga az anyag is... AztĂĄn rĂĄjöttem, ilyesmibĂ”l mĂĄr készĂtettem gyurmĂĄt a gyerekeimnek, és tudtam, nem végzĂ”dhet rosszul a fĂ”zĂ”cskézés. :-))) |
Tovább a blogra ... kati-fozocske.blogspot.com/2011/04/va... |
PikĂĄns tengergyĂŒmölcse pizzaKedves blogom, elöször is elnézést kell kérnem töled és olvasĂłimtĂłl, hogy ilyen sokĂĄig nem posztoltam. Egy kicsit elvoltam havazva, amit most nem akarok részletezni, mert ugye mindenkinek meg van a sajĂĄt baja és dolga. :-) TengergyĂŒmölcse pizza ĂltalĂĄban ha pizzĂĄt készĂtek, még mindig Stahl Judit tészta receptjét hasznĂĄlnom. Nagyon szeretem, mert isteni és elrontani nem lehet.A tetejére a paradicsommĂĄrtĂĄst megbolondĂtottam egy jĂł barĂĄtommal, Erös PistĂĄval. A feltét pĂłréhagymĂĄs tengergyĂŒmölcse lett reszelt mozzarellĂĄval. [...] |
Tovább a blogra ... gabriellakonyhaja.blogspot.com/2011/0... |
Cupcake a holland kirĂĄlynö szĂŒlinapjĂĄnak tiszteletĂ©reA holland kirĂĄlynö ĂĄprilis 30-ĂĄn ĂŒnnepli a szĂŒlinapjĂĄt. Mivel a kirĂĄlyi csalĂĄd hivatalos szĂne a narancssĂĄrga, Ăgy az egész orszĂĄg narancssĂĄrgĂĄba öltözve ĂŒnnepel, bulizik. A szĂn kiterjedt a gasztronĂłmiĂĄra is és egész ĂĄprilisban "narancssĂĄrga finomsĂĄgok" ĂĄrasztjĂĄk el a [...] |
Tovább a blogra ... gabriellakonyhaja.blogspot.com/2011/0... |
SalĂĄtĂĄk szĂnesbenA dolgozĂł nĂ”knek sok leveles zöldséget kell enni. Ăgy olvastam valahol. Hogy miért, nem tudom, de azĂłta elĂ”szeretettel salĂĄtĂĄzok. Mindenféle szĂnben. Természetesen a fĂ” alapanyag a salĂĄta, emellett szeretem a kelkĂĄposztĂĄt, mert soha nem keserĂ», nagyon finom, enyhe Ăze van. AztĂĄn jöhet minden, ami van: maradék hĂșsok sĂŒlve vagy fĂ”ve, hidegen, sajt, tĂșrĂł, néha tofu, halkonzerv, babkonzerv, piros hagyma, piros kĂĄposzta, olajbogyĂł, öntetnek pedig natĂșr kefir, és elmaradhatatlan a zöldfĂ»szeres ételĂzesĂtĂ”. |
Tovább a blogra ... finomsagaim.blogspot.com/2011/04/sala... |
FasĂrtkoszorĂșMĂĄr nagyon fĂĄj a fogam erre a mennyei finomsĂĄgra, ugyanis nagy fasĂrtrajongĂł vagyok. [...] |
Tovább a blogra ... finomsagaim.blogspot.com/2011/04/fasi... |
CsĂ”ben sĂŒlt paradicsomos cukkiniA cukkinit nem lehet megunni, nagy elĂ”nye, hogy szĂĄmtalan mĂłdon felhasznĂĄlhatĂł, elkészĂthetĂ”. A vegĂĄn és lĂșgosĂtĂł konyha nélkĂŒlözhetetlen zöldsége. Könnyen emészthetĂ” és példĂĄul lereszelve kitĂ»nĂ” salĂĄta "töltelék". A fenti recept egy nagyszerĂ» tipp ebédre, viszonylag gyorsan elkészĂŒl, kiadĂłs és finom. HozzĂĄvalĂłk: ( 3-4 fĂ”re) 3 db közepes cukkini 3-4 szem Ășjkrumpli 250 ml paradicsom szĂłsz 200 ml növényi tejszĂn ( rizs, vagy zabtejszĂn) 150 g növényi sajt ( OlvadĂł! KitĂ»nĂ” a szĂłjaprodukt terméke, mert nem tartalmaz hidrogénezett [...] |
Tovább a blogra ... fittanyuka.blogspot.com/2011/04/csobe... |
SzĂĄlkĂĄs levesMint gyakorlott fogyĂłkĂșrĂĄzĂł gyakran kerĂŒltem kapcsolatba a szĂĄlkĂĄsĂtĂĄs kifejezéssel, még most is kirĂĄz tĂ”le a hideg. Mégis szĂĄlkĂĄsĂtottam, igaz csak egy leves kedvéért a zöldséget. Az egyik kedvenc levesemet készĂtettem el csĂkokra (szĂĄlkĂĄkra) vĂĄgott zöldségekkel. Az a jĂł ebben a levesben, hogy igazi kaméleon. Minden alkalommal ĂĄtvarĂĄzsolhatĂł. Ezért fĂ”zök egy nagyobb adagot, eszĂŒnk belĂ”le, majd a maradékot mindig mĂĄs [...] |
Tovább a blogra ... finomsagaim.blogspot.com/2011/04/szal... |
SzĂnes hĂșsvĂ©ti reggeliNemrég még azt Ărtam egyik bejegyzésemben, hogy a gyerekek miatt idén igazĂĄn szép, szĂnes HĂșsvétra készĂŒlĂŒnk. És valĂłban szépnek is sikerĂŒlt, mĂĄr a reggeli is a gyerekek kedve szerint volt feltĂĄlalva. Azért, hogy egyĂŒtt ĂŒnneplhessĂŒnk a nagyszĂŒlĂ”kkel, testvérem vĂĄllalta a hĂĄziasszony szerepet, és ezzel a szép terĂtéssel vĂĄrt mindannyiunkat. A hidegtĂĄlak és az elrendezés az Ă” keze munkĂĄja, mi a szĂnes tojĂĄsokkal, a fĂ”t sonkĂĄval és a bĂĄrĂĄnytöltelékkel tettĂŒk gazdagabbĂĄ. Nem [...] |
Tovább a blogra ... hadnagyhelga.blogspot.com/2011/04/szi... |
Epres KöleskuglĂłfLassan itt a mĂĄjus és a mĂĄjusi hĂłnap gyĂŒmölcse az eper! Nem sok olyan személyt ismerek aki nem kedvelné ezt a szĂnre, zamatra, Ăzre csodĂĄlatos bogyĂłs gyĂŒmölcsöt. Élettani tudnivalĂłk az eperrĂ”l: Tele vitaminnal, az egészsége megĂ”rzéséhez elengedhetetlen növényi vegyĂŒletekkel. LédĂșs, C-vitaminban gazdag formĂĄs kis csoda, a hosszĂș téli hĂłnapok utĂĄn feltölti kiéheztetett testét és lelkét. És a szĂne, az illata! Mintha csak a szĂnterĂĄpia doktorai talĂĄltĂĄk volna ki, még a lĂĄtvĂĄnya is energetizĂĄl! Serkenti [...] |
Tovább a blogra ... fittanyuka.blogspot.com/2011/04/epres... |
Egy nem perzsa csirkeRendszeresen fogyasztunk halakat és szĂĄrnyasokat. A férjem szĂvmĂ»téte Ăłta nem is hajlandĂł mĂĄs hĂșst enni. Nincs is ezzel baj, de legyĂŒnk Ă”szinték a csirke, bĂ”r és zsĂr nélkĂŒl egészséges ugyan, de nem ĂĄrt feldobni valamivel az Ăzét. HĂĄt én prĂłbĂĄlkozom. AkonyhĂĄM blogjĂĄn olvasott perzsa csirke izgalmasnak tĂ»nt. |
Tovább a blogra ... fozesfecseg.blogspot.com/2011/05/egy-... |
Rakott krumpli sajtos kolbĂĄsszalMi a sajtos kolbĂĄsz? HĂĄt... Az Ășgy volt, hogy a hĂĄz ura munkaidĂ”ben egy bizonyos rĂĄdiĂładĂłt hallgat, amelynek a mĂ»sorĂĄn rendszeresen nyomtĂĄk a reklĂĄmot, hogy mi lesz ma ebédre drĂĄgĂĄm, sajtos kolbĂĄsz rakott kĂĄposztĂĄval. MĂĄr egészen bele volt bolondulva a kĂvĂĄnĂĄsba, de a mi vĂĄrosunkban nem lehetett kapni a sajtos kolbĂĄszt. BĂĄrhova utaztunk, azt vadĂĄsztuk. AztĂĄn kiderĂŒlt, hogy Sepsiszentgyörgy [...] |
Tovább a blogra ... finomsagaim.blogspot.com/2011/05/rako... |
PĂĄnik sĂŒtiNem tudom, ti hogy vagytok vele, de én elfĂĄradok egy-egy ĂŒnnep utĂĄn. FĂ”leg, ha béna vagyok és elrontok egy sĂŒteményt, aztĂĄn bepĂĄnikolok, hogy nem lesz elég, ami készĂŒlt és sebtében összedobok még valamit. Mint pl. ezt a meggyes lepényt. ElĂ”ször ezt akartam sĂŒtni (meggyes verziĂłban), de mĂĄr nem volt kedvem a piskĂłtĂĄhoz. Gyorsan egyszerĂ»sĂtettem rajta, és ez lett belĂ”le. |
Tovább a blogra ... faluvgikurtakonyha.blogspot.com/2011/... |
FĂ”tt tojĂĄs, zsĂĄzsa a töltelĂ©kbenNem Ă”rĂŒltem meg, hogy ĂŒnnep utĂĄn még mindig fĂ”tt tojĂĄssal etessem a csalĂĄdot! Ez a sĂŒlt még hĂșsvétkor készĂŒlt, csak most postolom. Tudtam, hogy fogok sĂŒtni egy karaj tekercset, gondoltam, hogy lesz fölösleges, kimaradt fĂ”tt tojĂĄs (volt is kettĂ”, mert nem tettem bele mindet a hĂșsvéti salĂĄtĂĄba), ami tökéletes egy kis zsĂĄzsĂĄval tölteléknek. ZsĂĄzsĂĄbĂłl mehetett volna több, de sosem vagyok elég merész, Ășgy gondolom, jobb félni, mint megijedni. (Nem magam miatt aggĂłdom, hanem a finnyĂĄs fogyasztĂłk miatt. :)) A [...] |
Tovább a blogra ... faluvgikurtakonyha.blogspot.com/2011/... |
Rakott burgonya spenĂłttal, cukkinivelA hagyomĂĄnyos rakott krumplitĂłl ez elég sokban kĂŒlönbözik: nincs benne se tojĂĄs, se kolbĂĄsz, se tejföl. Van viszont isteni fĂŒstölt sonka, cukkini, és nem utolsĂłsorban a legfrissebb kedvenc, a spenĂłt. Na és persze gomba, amit nem akĂĄrkitĂ”l, hanem a legjobb pizzasĂŒtĂ”tĂ”l kaptam tegnap (aki nem mellesleg remek novellĂĄkat is Ăr, publikĂĄl a blogjĂĄn). A hozzĂĄvalĂłk (3-4 személyre): 8 nagyobb szem burgonya 5-6 nagyobb fej gomba 1 vékonyabb cukkini 30 dkg spenĂłt 20 dkg fĂŒstölt sonka 1 fej vöröshagyma 1 [...] |
Tovább a blogra ... fahejaspate.blogspot.com/2011/04/rako... |
BallagĂĄsi torta |
Tovább a blogra ... fahej-cafe.blogspot.com/2011/04/balla... |
ZsĂĄlyavirĂĄgzĂĄs Ă©s levesHa van egy jĂł alapreceptĂŒnk (jelen esetben sĂĄrgarépa krémlevesrĂ”l beszélek), ami bevĂĄlt, az ĂzesĂtést variĂĄlva, annyi, de annyi finomsĂĄg szĂŒlethet. Az arĂĄnyokat tekintve ez a megoldĂĄs nekem bejött, elhagytam belĂ”le a chilit, curryt. Viszont adtam hozzĂĄ friss zsĂĄlyalevelet és egy teljesen mĂĄs ĂzĂ» levest ettĂŒnk. Egyébként virĂĄgzik a zsĂĄlyĂĄm. Nagyon meglepĂ”dtem ezen, mert tavaly magrĂłl keltek, majd szétpalĂĄntĂĄztam Ă”ket. Annyira ĂŒgyesen viselték a telet, szépen növögetnek és néhĂĄny napja bimbĂłs ĂĄllapotban vannak. AmirĂ”l beszélek, az a kerti [...] |
Tovább a blogra ... faluvgikurtakonyha.blogspot.com/2011/... |
RebarbarĂĄs-almĂĄs pite Ă©s az elsĂ” orgonacsokorA mai napot két okbĂłl is vĂĄrtam mĂĄr: a héten kigondoltam, hogy rebarbarĂĄs sĂŒtit szeretnék sĂŒtni, amit nagy szerencsémre kaptam is a piacon. A mĂĄsik az orgonacsokor volt: ĂĄltalĂĄban hétvégére veszek virĂĄgot, hogy minél többet tudjunk benne gyönyörködni, Ăgy reggel az elsĂ” utam a piacra vezetett, ahol egy idĂ”s bĂĄcsitĂłl gyönyörĂ»szép csokrot vĂĄsĂĄroltam. Minden meg volt hĂĄt ahhoz, hogy finom illatok lengjék be a lakĂĄst. A pite [...] |
Tovább a blogra ... fahejaspate.blogspot.com/2011/04/reba... |
FetĂĄs pĂĄrnĂĄcskĂĄk - Τυροπιτακια κουρουEzeket a sajtos pitéket mindenhol ĂĄruljĂĄk. Van az aprĂł két falatnyi vĂĄltozata és van a nagyobb normĂĄl méretĂ» (mint MagyarorszĂĄgon egy Ăzeslevél). Lehet enni reggelire, vagy csak Ășgy ha éppen a fĂ”étkezések között megkĂvĂĄn valamit az ember. A κουρου szĂłnak sajnos nem tudom a magyar megfelelĂ”jét, a szĂł egyébként annak a tészĂĄnak a neve amibĂ”l a pite készĂŒl. SĂłs omlĂłs tésztaféleség. Nekem az egyik kedvencem ez a pite. |
Tovább a blogra ... fahejesfeta.blogspot.com/2011/05/feta... |
Pink feta szendvicskrĂ©m Ă©s töltelĂ©k VKF 42.Ezzel a gyönyörĂ» Pink elĂ”étellel neveznék Strawberry VKF szĂnes ételek versenyére! Ha mĂĄr az édességben kitalĂĄltam, ideje volt pink elĂ”ételt is fabrikĂĄlnom! HĂșsvét alkalmĂĄbĂłl megprĂłbĂĄltam, nekem nagyon Ăzlett! Feta sajtot és sĂŒtĂ”ben sĂŒlt céklĂĄt, pici fokhagymĂĄval és snidlinggel összeelegyĂtettem, borsoztam és mĂĄr ettem is, kiflivel, aztĂĄn pedig megtöltöttem vele az egybesĂŒlt bĂĄrĂĄnykĂĄt/borjĂș hĂșst. |
Tovább a blogra ... pinkcsoki.blogspot.com/2011/04/pink-f... |
DiĂłs alma leveles tĂ©sztĂĄbanA leveles tészta készĂtése egy idĂ”igényes feladat, ha (az elejétĂ”l kezdve) mi magunk akarjuk elÔållĂtanni. Az idĂ”n tĂșl tĂŒrelem és persze hozzĂĄértés is szĂŒkségeltetik. Ha csak egy gyors desszertrĂ”l van szĂł, nem is fér bele az idĂ”-tĂŒrelem keretbe. Vettem hĂĄt fagyasztott leveles tészta tömböt (Jus-Rol puff pastry block). FelhasznĂĄlĂĄs elĂ”tt a fagyasztĂłbĂłl kivettem és 24 ĂłrĂĄn ĂĄt a [...] |
Tovább a blogra ... konyhatunder.blogspot.com/2011/04/dio... |
FĂ»szerkĂ©regben sĂŒlt bĂĄrĂĄnysĂŒlt pink töltelĂ©kkelBĂĄrĂĄnysĂŒlt: nem tudom miért, de egy ideje elkezdtem Ășgy sĂŒtni-fĂ”zni, ahogy régen az emberek, az évszaknak megfelelĂ”en. A mostani ebéd igen kĂŒlönlegesnek mondhatĂł. A zöld fĂ»szerkéreg mĂĄr nagyon sok ĂșjsĂĄgban felkeltette a kĂvĂĄncsisĂĄgomat, az biztos volt, hogy most elkészĂtem. A töltelék pedig Ășgy jött, hogy a pink dolgok valahogy még mindig a kedvencek között szerepel és mivel szerintem a juhtĂșrĂł és fetasajt mindenhez jĂłl illik, ezért belecsempésztem a hĂșsba is. A salĂĄtĂĄval igen laktatĂł összeĂĄllĂtĂĄst kaptam, aminek mindenki nagyon örĂŒlt. |
Tovább a blogra ... pinkcsoki.blogspot.com/2011/04/fuszer... |