Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
gasztroblogok.hu
sponsored links
NĂ©met sajttortaA receptet Édes és KeserĂ»tĂ”l hoztam. A tésztĂĄja gyors, egyszerĂ», kevés hozzĂĄvalĂłt igényel. A mi tésztĂĄnk nem vĂĄrt egy egész ĂłrĂĄt a hĂ»tĂ”ben, Ășgy 30 perc pihentetés utĂĄn elkezdtĂŒk a sĂŒtést. A krémet kicsit felturbĂłztuk, bĂĄr nagyon szĂvesen kiprĂłbĂĄltam volna az eredetit csak simĂĄn tejfölbĂ”l, de mivel volt itthon 250 gramm ricottĂĄm, amit nem szerettem volna kidobni, a krémhez kevertem. Emiatt kicsivel, kb.50 grammal több cukrot kevertem a krémbe. A ... |
Tovább a blogra ... eletunkeseteleink.blogspot.com/2011/0... |
Fokhagyma krĂ©mlevesHĂ»vösebb napokon jĂłl jöhet egy finom fokhagymaleves, cipĂłban tĂĄlalva pedig még jobban is esik :) HozzĂĄvalĂłk:
|
Tovább a blogra ... gergelyne.blogspot.com/2011/08/fokhag... |
NyĂĄri tekercsA nyĂĄri tekercs volt a fĂ”zĂ”buli mĂĄsodik fogĂĄsa. Nem tudok objektĂv véleményt formĂĄlni rĂłla, mert én egyszerĂ»en imĂĄdom. Az édes csili szĂłsszal szuper kombinĂĄciĂłt alkotnak a ropogĂłs zöldségek és a... |
Tovább a blogra ... dejofozni.blogspot.com/2011/08/nyari-... |
Tejfölös pogĂĄcsaHozzĂĄvalĂłk: 50 dkg liszt (én kenyérlisztet hasznĂĄltam) 25 dkg margarĂn 2 - 2,5 dkg sĂł 20 dkg tejföl 4 dkg élesztĂ”. + tojĂĄs a lekenéshez, reszelt sajt a tetejére ... |
Tovább a blogra ... lenka-blog.blogspot.com/2011/08/tejfo... |
Rakott cukkiniKönnyĂ» nyĂĄri egytĂĄlétel. Igyekszem ilyenkor minél-több cukkinit enni. KalĂłriaszegény, egészséges, semleges Ăze miatt, szĂĄmtalan mĂłdon variĂĄlhatĂł. NĂĄlunk a raguk ĂĄllandĂł szereplĂ”je. A rakott verziĂłt fogyaszthatjuk hĂșs vagy hal mellé köretként is, de önmagĂĄban is megĂĄllja a helyét. HozzĂĄvalĂłk:
|
Tovább a blogra ... cucinadellajucus.blogspot.com/2011/08... |
Hamis tĂșrĂłgombĂłcMa végre rĂĄszĂĄntam magam, hogy életemben elĂ”ször megkĂséreljem a lehetetlent: a NagymamĂĄm ĂĄltal készĂtett gombĂłcok gyermekkori Ăzének elĂ”csalogatĂĄsĂĄt immĂĄr a sajĂĄt gombĂłckĂĄimbĂłl. Kiskorunkban az öcsémmel gombĂłcevĂ”versenyt rendeztĂŒnk. A Nagyi mindig hatalmas mĂ»gonddal készĂtette a tĂșrĂłs, szilvĂĄs, barackos gombĂłcot, a mĂĄkos gubĂĄt, a barĂĄtfĂŒlét, a csĂĄszĂĄrmorzsĂĄt. TalĂĄn pont ezért lengte be ezeket az ételeket a mĂtosz. Biztosra vettem, hogy ezeket csak a Nagyik tudjĂĄk olyan istenien megcsinĂĄlni. Ăgy jobbnak lĂĄttam nem is prĂłbĂĄlkozni. Réka barĂĄtnĂ”m azonban pĂĄr hete feltöltött a KörhintĂĄra ... |
Tovább a blogra ... cucinadellajucus.blogspot.com/2011/08... |
MandulĂĄs-fahĂ©jas muhallebiMĂĄr hetekkel ezelĂ”tt tervbe volt véve ez a recept, de a megvĂĄsĂĄrolt mandula végĂŒl mindig valami mĂĄsban végezte.. A napokban viszont végre utolértem magam és ezt is kipipĂĄlhattam. Ăzre és ĂĄllagra leginkĂĄbb a tejbegrĂzhez hasonlĂtanĂĄm, de a mandula miatt egy kicsit összetettebb "élményt ad". Remek és könnyĂ» desszert ez a török tejpuding! Tessenek kiprĂłbĂĄlni! HozzĂĄvalĂłk
|
Tovább a blogra ... mokkacukor.blogspot.com/2011/08/mandu... |
PikĂĄns almamĂĄrtĂĄs sĂŒltekhez (almachutney, azaz almacsatni)A recept egy T-T blogozĂł gyĂ»jtésébĂ”l valĂł HozzĂĄvalĂłk:
|
Tovább a blogra ... paleolihlet.freeblog.hu/archives/2011... |
BolgĂĄr sĂŒlt paprika friss sajttal töltveAz elĂ”ételek és kis falatkĂĄk az olasz és a spanyol konyha remekei, de ugyanĂșgy talĂĄlkozhatunk velĂŒk a görög, vagy arab konyhĂĄban, sĂ”t ugyan teljesen mĂĄs ĂzvilĂĄggal de az orosz konyha is az elĂ”ételekkel kezdi a vendéglĂĄtĂĄst. |
Tovább a blogra ... valodisafrany.blog.hu/2011/07/30/sult... |
"Experimentos 2011" vegyespĂĄlinka projekt - 2. fejezetÉn aszondom, bassza meg most mĂĄr magĂĄt ez az idĂ”jĂĄrĂĄs. 10 napja ĂŒcsörgĂŒnk a 40 fok utĂĄn a 15-ben, esĂ”k és széllökések között félĂșton. A gyĂŒmölcs nem érik normĂĄlisan, a szél meg leveri Ă”ket sok esetben éretlenĂŒl. AmĂșgy jĂłl ĂĄll a projekt; lényegében megvan a 3 hordĂł, és ami innentĂ”l kezdve jön - az mĂĄr ajĂĄndék. 1 hordĂł cseresznye van, 1 hordĂł alma lett, 1 hordĂł meg kajszibarack és szilva. A végeredmény nem lehet olyan ... |
Tovább a blogra ... lucullus.blog.hu/2011/07/31/experimen... |
FokhagymĂĄbĂłlPikĂĄns fokhagymagerezdek 5 fej fokhagyma, |
Tovább a blogra ... martonjanos.blog.hu/2011/08/01/fokhag... |
ChutneyPikĂĄns paradicsom chutney |
Tovább a blogra ... martonjanos.blog.hu/2011/08/01/chutney |
AktuĂĄlis cĂ©klaFĂ»szeres céklalekvĂĄr: Ășjabb ötlet céklĂĄbĂłl HozzĂĄvalĂłk: |
Tovább a blogra ... martonjanos.blog.hu/2011/08/01/aktual... |
Finomsågokoról részletesebben..Chutney |
Tovább a blogra ... martonjanos.blog.hu/2011/08/01/finoms... |
Muffinok (tejmentes)tejmenteslaktĂłzmentesszĂłjamentes AlmĂĄs muffin HozzĂĄvalĂłk:
|
Tovább a blogra ... mitegyek.blog.hu/2011/08/01/muffinok_... |
SĂ»rĂ»södj, Te RinglĂł!ÉdesapĂĄm sajĂĄt szĂŒlĂ”helyérĂ”l, JĂĄnoshidĂĄrĂłl a nagyszĂŒleim halĂĄlakor "ĂĄtmentett" sajĂĄt magĂĄhoz, JĂĄszberénybe egy ringlĂłszilva fĂĄt. A zöld szĂnĂ», ĂĄmde isteni illatĂș, és mennyei ĂzĂ» gyĂŒmölcs hihetetlen produktumok elÔållĂtĂĄsĂĄra képes; azĂłta mĂĄr 5 fa is van belĂ”le, és én is pillanatokon belĂŒl beléje szerettem.Gondoltam, fĂ”zök is belĂ”le lekvĂĄrt - melybe a kertben megtalĂĄlhatĂł "egyéb" szilvafajtĂĄk is belekerĂŒltek. RinglĂłlekvĂĄr, ahogyan én készĂtem. Az érett gyĂŒmölcsöt megmossuk, kimagozzuk, majd hĂșsdarĂĄlĂłn ledarĂĄljuk, és héjastul. (KésĂ”bb rĂĄjöttem, hogy ez nem annyira jĂł, mintha fĂ”zés közben botmixerelnénk). ... |
Tovább a blogra ... lucullus.blog.hu/2011/08/02/surusodj_... |
HalkonzervbĂ”l csak a sznob vegye a drĂĄgĂĄtVettĂŒnk négy doboz közönséges, 100 és 200 Forint közötti ĂĄron értékesĂtett olajos szardĂniĂĄt, és összekĂłstoltuk tĂzszer annyiért ĂĄrult testvéreikkel, és nagyot néztĂŒnk. BĂŒdös és ... |
Tovább a blogra ... malackaraj.blog.hu/2011/08/03/halkonz... |
SertĂ©sszĂ»z tejszĂnes, szegfĂ»gombĂĄs, cukkinis spagettivelAz étel egészen mĂĄsképp indult, ez lett belĂ”le. Eredetileg a szegfĂ»gomba nem volt a képben, de volt helyette termesztett csiperke, és egy könnyed, wokos dolgot akartam kihozni belĂ”le. Amikor hazaértem, életem pĂĄrja tĂ”le meglepĂ” mĂłdon egy liter szegfĂ»gombĂĄval ĂĄllt elĂ”, hogy ezt a boltban kapta, egy gombĂĄsz ismerĂ”se hozta. Tényleg nagyon szép volt, én sem tudtam volna ellenĂĄllni. Ăgy viszont a wokozĂĄs kĂștba esett, és az alĂĄbbi fogĂĄst rögtönöztem. HozzĂĄvalĂłk (2-3 adag)- 1 sertésszĂ»z ... |
Tovább a blogra ... lorien.blog.hu/2011/08/03/sertesszuz_... |
Szeder Ă©s zsĂrAmikor mĂĄr elég a lekvĂĄrbĂłl, a pitébĂ”l, a szörpbĂ”l és a morzsasĂŒtikbĂ”l, bekenjĂŒk zsĂrral és végre minden a helyére kerĂŒl. FĂ”leg a kicsi hĂșsevĂ” kicsi szĂve, az. GyĂŒmölcs és hĂșs, a lehetĂ” ... |
Tovább a blogra ... malackaraj.blog.hu/2011/08/04/szeder_... |
Cafe Frei Bibliotheca, KecskemĂ©tLassan egy éve, hogy megnyĂlt Kecskeméten a Frei TamĂĄs nevével fémjelzett kĂĄvézĂł a Katona JĂłzsef Megyei KönyvtĂĄr épĂŒletében. Az épĂŒlet visszafogott, modern stĂlusa, hatalmas belmagassĂĄga és a kĂĄvézĂł szafari-hangulatĂș dizĂĄjnja kĂŒlönös, ĂĄm mégis barĂĄtsĂĄgos egyveleget alkotnak. A pult fĂ”helyén trĂłnol a hatalmas Elektra kĂĄvégép, amelyet egy komolyabb Macap Ă”rlĂ”, és négy kisebb karbaĂ”rlĂ”s Iberital szolgĂĄl ki. A bejĂĄrat melletti polcon a megvĂĄsĂĄrolhatĂł kĂĄvék sorakoznak, amelyet a kihelyezett Ă”rlĂ” segĂtségével meg is darĂĄlhatunk. Minden asztalon megtalĂĄlhatĂł a kĂĄvélap ... |
Tovább a blogra ... lorien.blog.hu/2011/08/04/cafe_frei_b... |
A szĂ”lĂ” esete a birkĂĄvalNem értem én ezt, augusztus elején minek van szĂ”lĂ”, de van. Régen nem csak Ă”sszel volt? Vagy kivételesen ez valami, ami ... |
Tovább a blogra ... malackaraj.blog.hu/2011/08/07/a_szolo... |
FĂGE - az Ă”sidĂ”k Ăłta termesztett gyĂłgyĂtĂł gyĂŒmölcs
A fĂŒgérĂ”l megemlékeznek az egyiptomi ĂrĂĄsokban, mĂĄr az idĂ”szĂĄmĂtĂĄsunk elĂ”tti 2700-as években. A fĂŒge, szĂ”lĂ”, és az olajbogyĂł az alapvetĂ” tĂĄplĂĄlék volt akkor. A fĂŒgét és a szĂ”lĂ”t egyĂŒtt emlĂti a Biblia, mert egymĂĄs mellett termesztették. SzimbĂłlumai voltak a boldogsĂĄgnak, békének, egészségnek, és az örök életnek. A Biblia azt mondja ĂdĂĄm és Éva elsĂ” ruhĂĄzata volt a fĂŒgefalevél. Az Ă”si görögöknél a termékenység szimbĂłluma volt a fĂŒge. DionĂŒszosz ĂŒnnepségeken a ... |
Tovább a blogra ... valodisafrany.blog.hu/2011/08/08/fuge... |
LĂĄnyok a konyhĂĄban: VĂ©rnyĂșlKedves barĂĄtaink elképesztĂ”en jĂł ĂĄron szereztek két repĂŒlĂ”jegyet IndiĂĄba, szĂłval összehoztak egy hĂĄtizsĂĄkos, lonelyplanetes kalandtĂșrĂĄt a szent tehenek földjére. És gondoltak rĂĄnk szeretettel, ezt a képet kĂŒldték az elsĂ” ĂĄllomĂĄsukrĂłl, ManalibĂłl. Itt egy kedves helyi hölgy mutatja fel bĂŒszkeségét, az irgalmatlan méretĂ»re nĂ”tt vérnyulat. Vadon élĂ” példĂĄnyok is képesek meglepĂ” méretre nĂ”ni, de ez a kis ... |
Tovább a blogra ... gasztroszex.blog.hu/2011/07/31/lanyok... |
Cukkinis falatkĂĄkSzerintem mindig érdekes Ășgy fĂ”zni, illetve bĂĄrmilyen kajĂĄt készĂteni, hogy adottak az alapanyagok. (Még akkor is, ha csak néhĂĄny anyag kötelezĂ” és mellé mĂĄs is kerĂŒlhet.) JĂł sok éve volt mĂĄr, éppen csak kezdtĂŒnk megismerkedni a kĂŒlföldi tévéadĂłkkal - kĂĄbeltévé, AM-mikro és tĂĄrsai jĂłvoltĂĄbĂłl - és néztĂŒk lelkesen azokat, még Ășgy is, ha az adĂĄs nyelvét nem értettĂŒk "kristĂĄlytisztĂĄn". Abban az idĂ”ben volt valamelyik (sajnos nem emlékszem, melyik) német adĂłn egy olyan fĂ”zĂ”s mĂ»sor, amiben két ... |
Tovább a blogra ... beck.blog.hu/2011/07/31/cukkinis_fala... |
HalfilĂ© sajtos panĂrbanMiutĂĄn az elĂ”zĂ” étel a feladatként megadott alapanyagokbĂłl csak kis falatkĂĄkbĂłl ĂĄllt, gondoltam, miért ne legyen még ebéd is belĂ”le. KĂŒlönösen, hogy nagyon törtem a fejem, hogy mit fĂ”zzek szombaton, és ehhez minden hozzĂĄvalĂł adott volt. A tengeri halbĂłl készĂŒlt filé persze a fagyasztĂłban, a többi pedig a hĂ»tĂ”ben. A körethez volt még hĂĄrom pici cukkini és két padlizsĂĄn. Ezeket kis kockĂĄkra vĂĄgtam. FelvĂĄgtam még két közepes hagymĂĄt is. KĂŒlön-kĂŒlön mindegyiket ĂĄtpirĂtottam, majd egyĂŒtt egy nagyobb ... |
Tovább a blogra ... beck.blog.hu/2011/07/31/halfile_sajto... |
Irsai OlivĂ©r kölyökkoraKedves BarĂĄtom! Most nem borrĂłl lesz szĂł, és nem is pĂĄlinkĂĄrĂłl: egy kidobott kiscica kapta ezt a nagyhĂrĂ» nevet, mert szerencséjére egy jĂł fĂŒlĂ» arra jĂĄrĂł meghallotta az elhalĂł kis nyĂĄvogĂĄst mĂșlt vasĂĄrnap este, BalatonakarattyĂĄn. AzĂłta szeretĂ” csalĂĄdja van, két ĂłrĂĄnként cumiztatjĂĄk macskatĂĄpszerrel, foglalkoznak vele: igazĂĄn kivételezett életĂșt egy kiscicĂĄnak, aki nem kellett ott, ahovĂĄ szĂŒletett. Én pedig kötelességemnek érzem, hogy Ărjak errĂ”l: sajnos, megkezdĂ”dött a "kidobott macskaszezon", Ăgy a legvĂĄltozatosabb helyeken bukkanhatunk éhezĂ”, pici cicĂĄkra - és akiket ... |
Tovább a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/07/31/ir... |
Fettuccine fehérboros mångolddal és dióval
A mĂĄngold zöld leveles növény és Ăze miatt hajlamosak vagyunk összekeverni a spenĂłttal, de meglepĂ” mĂłdon legközelebbi rokona a cékla és a takarmĂĄnyrépa. Igen értékes zöldségnövény, sok K vitamint, karotint, cukrot, pektint és szerves savakat tartalmaz. Kevés energiatartalma magas rosttartalommal pĂĄrosul, ezért ideĂĄlis fogyĂłkĂșrĂĄs élelmiszer is. Zöld levelének felhasznĂĄlĂĄsa hasonlĂt a spenĂłtéhoz. Lehet belĂ”le krémlevest, fĂ”zeléket készĂteni vagy olaszos tésztĂĄkat. A horvĂĄtoknĂĄl tengeri fogĂĄsok mellé isteni köret a pĂĄrolt mĂĄngoldos hagymĂĄs fĂ”tt krumpli. Vastag hĂșsos szĂĄrĂĄnak felhasznĂĄlĂĄsa pedig hasonlĂt a ... |
Tovább a blogra ... mindenkaja.blog.hu/2011/07/31/fettucc... |
A zakuszka örmĂ©ny gyökereiHa az ember testvére kulturantropolĂłgus, befĂ”zés közben sokat megtudhat arrĂłl, amit eszik. Ăgy történt nĂĄlunk is: a hĂșgom, aki egyébként nem nagy hĂve a befĂ”zésnek, a mĂșlt héten fĂ»tés helyett ezt a programot talĂĄlta ki magĂĄnak. Hogy ne unatkozzon közben, felelevenĂtette a boldog egyetemi éveket, és az erdélyi terepmunkĂĄt: Ăgy megismerkedhettem a felhasznĂĄlt zöldségfélék, és a recept eredetével. MĂg érlelĂ”dött bennem a gondolat, hogy könyvet kellene Ărni a témĂĄrĂłl, elkészĂŒlt a padlizsĂĄnos zakuszka, és részt vehettem a dunsztolĂĄsban. Mivel közben kiderĂŒlt, ... |
Tovább a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/08/01/a_... |
A bĂ»nbĂĄnĂł vallomĂĄsa I.BĂ»nös vagyok, ez nem lehet kérdés. HosszĂș ideig tartott az Ășt, mĂg sikerĂŒlt felfedezni, hogy a bor több mint egyszerĂ» alkohol, és barĂĄti ivĂĄszat utĂĄn lehet mĂĄsnap Ășgy is ébredni, hogy nem kalapĂĄl több ezer törpe a koponyĂĄmban. BĂ»nhĂ”dtem is hosszĂș ideig, közben olyan dolgokat ittam meg, amelyeknek ma mĂĄr a szagĂĄtĂłl is elfog a hĂĄnyinger. MĂĄra mégis megbocsĂĄjtott nekem a bor, egymĂĄsra talĂĄltunk, és egy pohĂĄr rizling mellett tekintĂŒnk vissza ... |
Tovább a blogra ... gasztroszex.blog.hu/2011/08/01/a_bunb... |
Orient Express - lazacos, szezåmos tészta
Volt egy tartĂłsĂtĂĄsbĂłl kivont friss lazacszeletem, vettem hozzĂĄ a szezĂĄmolaj addiktĂv illatĂĄnak emlékét. Ezeken kĂvĂŒl volt még: nagyon kevés idĂ”m, kifosztott ... |
Tovább a blogra ... gourmetstudio.blog.hu/2011/08/01/orie... |
spanyol ĂzelĂtĂ” 1.Az idĂ”jĂĄrĂĄs közbeszĂłlt. FranciaorszĂĄgi nyaralĂĄsunkat elmosta az esĂ”, Ăgy aztĂĄn SpanyolorszĂĄgban kötöttĂŒnk ki. LĂĄm, mire jĂł a kempingezés, amikor nincs foglalt szĂĄllĂĄs, kötött program... Szerencsére Ăștikönyv volt nĂĄlam, mivel egyébként is terveztĂŒnk egy egy napos ĂĄtruccanĂĄst, Ăgy még az elĂ”zetes felkészĂŒlés is pĂłtolhatĂł volt valamennyire. Az összbenyomĂĄsaink nagyon kedvezĂ”ek voltak. GyönyörĂ» tengerpart, nagyszerĂ» vĂĄrosok, jĂłfej emberek, finom ételek és borok. Most egy kis gasztronĂłmiai ĂzelĂtĂ” következik, nekĂŒnk emlékĂŒl, nektek kedvcsinĂĄlĂłul :) Az elsĂ” helyszĂn Tarragona volt, egy még a rĂłmai korban alapĂtott ... |
Tovább a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/08/02/span... |
Az elsĂ”re mindenki emlĂ©kszikKicsit nyĂĄlkĂĄs, kicsit furcsa, kicsit nem tudod, mit csinĂĄlj, de azért alapvetĂ”en kellemes. Nekem akkor volt, amikor négyen srĂĄcok kikönyörögtĂŒk volt kolléganĂ”nk autĂłjĂĄt egy hétvégére, hogy csak ide megyĂŒnk a Balatonra, de végĂŒl Ășgy alakult, hogy nem hajtottunk le az M7-esrĂ”l SiĂłfoknĂĄl, hanem meg sem ĂĄlltunk az AdriĂĄig. Annyi kis kitérĂ”t még tenni kell, akĂĄrhogy siettĂŒnk, Ășgy is éjfél lett, de egy tengerparti étteremben félig horvĂĄtul még ki tudtunk könyörögni fejenként egy szendvicset. Ărömmel ... |
Tovább a blogra ... gasztroszex.blog.hu/2011/08/03/az_els... |
MexikĂłi sĂŒlt lepĂ©ny - Quesadilla chilisenChilis quesadilla Amikor összegyĂ»jtöttem a tortillĂĄbĂłl készĂtett mexikĂłi ételeket, elcsodĂĄlkoztam mennyiféle vĂĄltozattal képes elÔållni az emberi talĂĄlékonysĂĄg. Az Ă”szies nyĂĄrban jĂłl esett a kolbĂĄszos quesadilla egy kellemes pohĂĄr rozé mellé. VillĂĄmgyorsan elkészĂthetĂ”, egyszerĂ» étel.
|
Tovább a blogra ... horasz.blog.hu/2011/08/03/mexikoi_sul... |
Recept: Tintahal fokhagymåvalAmennyi kell 2 fÔre
Mi Ăgy csinĂĄltuk ... |
Tovább a blogra ... gasztroszex.blog.hu/2011/08/04/recept... |
spanyol ĂzelĂtĂ” 2.A következĂ” helyszĂn Montblanc volt, egy gyönyörĂ» középkori vĂĄroska, ahol ĂĄllĂtĂłlag az a bizonyos Szent György legyĂ”zte azt a bizonyos sĂĄrkĂĄnyt. A sĂĄrkĂĄny dolog talĂĄn nem volt persze igaz, de az igen, hogy itt ettĂŒnk a legolcsĂłbban és nagyon jĂłt! A 10 eurĂłs menĂŒben benne volt az elĂ”étel, fĂ”étel, desszert ill. a bor és a vĂz is... Degeszre ettĂŒk magunkat és minden nagyon finom volt. Négyen négy kĂŒlönbözĂ” elĂ”ételt, fĂ”ételt és desszertet ettĂŒnk. Ez mĂĄr önmagĂĄban megnehezĂtette a rendelést, az ... |
Tovább a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/08/04/span... |
KĂĄposzta, kĂĄposzta...AkĂĄrhogy is, ha nem is érvényesĂŒl mĂĄr annyira a zöldségeknél-gyĂŒmölcsöknél a szezonalitĂĄs jelentĂ”sége, mint valaha régen, én mégis mindig Ășgy érzem, hogy abbĂłl kell fĂ”znöm valamit, aminek éppen "itt az ideje". TalĂĄn az egyik legjobb példa éppen a kĂĄposzta, hiszen az mindig is volt egész évben, mert jĂłl eltarthatĂł. (A savanyĂtottat most nem is emlĂtem, az kĂŒlön fejezet.) De a friss, Ășj fejes kĂĄposzta mégis egy kicsit mĂĄs: gyengébb, mégis ropogĂłsabb, zöldebb - nem tudom jobban kifejezni ... |
Tovább a blogra ... beck.blog.hu/2011/08/04/kaposzta_kapo... |