Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
ZserbóGerbeaud Emil 1884-ben lett a Kugler Cukrászda tulajdonosa. A cukrászda választékát különleges, új termékekkel bõvítette. Vajas-, párizsi krémeket, több mint, százféle teasüteményt, csemegecukorkákat készített. Csokoládékészítõ mesterként, õ honosította meg Magyarországon a macskanyelvet és a konyakmeggyet. Készítményei
minõségére, tetszetõsségére szigorúan ügyelt. Megesett például, hogy
saját kezûleg roncsolta szét a puncsos mignonokat, ha azok színárnyalata
nem volt számára megfelelõ. Üzletébe francia szellemet és ... |
Tovbb a blogra ... reformkorikonyha.blogspot.com/2011/08... |
Fusili alla puttanescaA receptet Stahl tésztás könyvében olvastam már hónapokkal ezelõtt. Ma eszembe ötlött, úgyhogy gyorsan bevásároltam, majd további fél óra alatt összedobtam. Tehát a gondolatébredéstõl számított másfél órán belül az asztalon gõzölgött ez a pikáns tészta. A puttanesca fordulat "örömlányok módjára" az olaszok szerint arra utal, hogy az összetevõk minden utcasarkon beszerezhetõk. Igen tüzes étel a jelentõs mennyiségû chili miatt, tehát gyerekeknek nem ajánlott. Hozzávalók:
|
Tovbb a blogra ... cucinadellajucus.blogspot.com/2011/08... |
Pisztácia fagyiVégre valahára kaptam pisztáciát, sótlan is, natúr is. Elsõ nekifutásra fagyi készült belõle. Mindenki, aki felkapta a fejét, h pisztácia fagyi, mondtam nekik, h ez nem olyan bolti, zöld... De eddig mindenkinek ízlett. Chili&Vanilia receptje alapján jártam el, de azért felrakom ide is. Hozzávalók:
|
Tovbb a blogra ... kulinarisizbombak.blogspot.com/2011/0... |
Lecsós marhaszelet tarhonyávalA héten én fõzök, szülõk nyaralnak, úgyh ketten vagyunk. Volt elfekvõben marhahús a fagyasztóban. Úhgy vmi újat szerettem volna készíteni. Hozzávalók két fõre:
|
Tovbb a blogra ... kulinarisizbombak.blogspot.com/2011/0... |
Marhapörkölt nokedlivelKét éve jártunk Gödön, egy kedves ismerõssel találkoztunk, aki meghívott minket vacsorázni és ott ettem elõször fahéjas marhapörköltet. Szakácsnéni többször is figyelmeztetett, h ez fahéjas(!!!), és többször is mondtam neki, h nem gond, megkóstolnám. :) Hozzávalók:
|
Tovbb a blogra ... kulinarisizbombak.blogspot.com/2011/0... |
Ultra brutál csokis muffin :)Párom óhajtott muffint, csokisat, de nagyon-nagyon csokisat. Keresgéltem a neten és erre az olvadó csokis muffinra esett a választás, Szamócától, némi változtatással. Elõmelegítettem a sütõt, majd a muffin tepsit kikentem zsírral és betettem a hûtõbe, h aztán majd a végén könnyedén ki tudjam szedni belõle a sütit. Nem szoktam beletenni kapszlit, nem szeretem. :) Hozzávalók:
|
Tovbb a blogra ... kulinarisizbombak.blogspot.com/2011/0... |
Borº de jume - avagy Csülkös ciberelevesVan egy könyvem, ami tulajdonképpen egy spirálos füzetecske, és ami tulajdonképpen nem is az enyém, hanem húgomé, csak kölcsönvettem egy ideje, de anno Édesanyám vette valami Delikát-os akció keretében. Na, ezt jól megaszontam! Lényeg a lényeg, hogy ez a füzetecske egy szponzorált kiadvány, és mint már említettem, a Delikát támogatta. No, de nem ez a baj, illetve, félrebeszélek: nincs is ezzel baj, mert pl. nem is említik minden receptnél a D-s ételízesítõt, sõt a fotók közül is ... |
Tovbb a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/08/b... |
Egy könnyed nyári ebéd vagy vacsora: Pestós-cukkinis-paprikás lepény és õszibarackos-sárgadinnyés turmix bodzás mézzelAzért sem hívom pizzának! Végül is az is lehetne akár, habár nem klasszikus paradicsomos alappal készült, de végül is lehetne az. De neeem, inkább nem, nehogy megsértsek bárkit is... :)
Szóval kenyeret készültem sütni, a tészta egy részébõl pedig ilyen lepényt készítettem. Jó kis ropogós tészta lett (legalábbis a széle). A liszt egy része teljes kiõrlésû tönkölybúzaliszt volt most, amit én nagyon szeretek! Némely tésztát nagyon jó ropogóssá tesz. Én legalábbis ezt vettem észre. Csak ... |
Tovbb a blogra ... ildinyo.blogspot.com/2011/08/egy-konn... |
Torta legénybúcsúraKét napja csörgött rám régi ismerõsöm, hogy vállalnék-e egy tortát? Már megbeszéltem magammal egy hónapja, hogy augusztusban összesen két tortát fogok elkészíteni és semmi több! Aztán persze borult a terv, akiknek beterveztem a születésnapját, azok végül nem ünnepelték meg - így a torta sem kellett. Másrészt, amikor olyan jó ötleteket találnak ki, én is rögtön belelkesedek és már jár is az agyam, hogy hogyan is lehetne a legtöbbet kihozni a dologból! A ... |
Tovbb a blogra ... homoktorta.blogspot.com/2011/08/torta... |
Húsos derelyeBiztosan létezik hivatalos változat is, hiszen ezt az ételt nem én találtam ki, de ezt az elkészítési módot igen. Azt szeretem benne, hogy a mártás nagyon friss és üde, ettõl nem lesz az étel zsíros, viszont az ízvilága érdekes. Sok függ attól milyen húskonzervet választunk, az enyém disznó volt a saját levében. Húsos derelye Hozzávalók: 2 csupor ... |
Tovbb a blogra ... finomsagaim.blogspot.com/2011/08/huso... |
SzilváslepényNagy kedvenc, az örök megunhatatlan, a gyümölcsös lepény. Mindig az éppen aktuális gyümölccsel töltve, és némi éllel, de sûrûn elhangzó nem "zsíros kenyér " szlogennel kísérve. Vannak urak ugyanis, akik úgy vetik rá magukat a lepényre, mintha három napja nem ettek volna.
Hozzávalók, ahogyan készítettem:
60 dkg liszt( általában keverni szoktam valami egészségesebbel a fehér ... |
Tovbb a blogra ... fozesfecseg.blogspot.com/2011/08/szil... |
Sült paprika ecetesen, télireNa, eljött az ideje a sült paprikás bejegyzésnek is. Ez még azon az ominózus padlizsános-paradicsomos eltevõs hétvégének a tetõzése volt. Hozzávalók:
|
Tovbb a blogra ... elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com... |
"Hideg" van........ idén nyáron. Gondolom ez nagyon furcsán és viccesen hangzik, de tényleg így van. Kezdjük ott, hogy idén nyáron nehezen akart nyár lenni. A múlt héten vasárnap például három napos mini hõséghullámmal riogatták egész Görögország lakosságát, erõs meltemi széllel és 37-39 fokkal. Ez a mini hõséghullám itt Krétán az érdeklõdés hiányában azonban elmaradt. A hétfõt és a keddet megúsztuk kellemes 30 fokkal és az egész nap jövõ-menõ bárányfelhõkkel, amik ugyan a napot nem takarták el sokszor, de ... |
Tovbb a blogra ... fahejesfeta.blogspot.com/2011/08/hide... |
Hogyan készült 3.Íme a harmadik rész Hogyan készült sorozatból. Ahogy ígértem most az olasz vonalon haladva egy spagettis képet fogok górcsõ alá venni. Ma, azon kívül, hogy megmutatom hogyan készült a kép, az utómunkáról is ejtek pár szót, mivel az sem kevésbé érdekes, mint maga a fotózás, sõt a digitális laborálás, a sötétkamra, elengedhetetlen része a jó fotónak. A styling részébe most nem mennék bele a képnek, azt egy következõ bejegyzésre, más képekre hagyom majd. Úgy érzem, hogy az is megérdemel ... |
Tovbb a blogra ... edeseskeseru.blogspot.com/2011/08/hog... |
Rákóczi túrós tortaAjándékba készült ez a torta, remélem, ízleni fog annak, aki kapta. Hozzávalók: 24 cm-es kapcsos tortaformához Tészta: 150 g liszt 50 g vaj 50 g cukor 1 tojássárgája 60 g tejföl 1/2 csomag sütõpor 1 csipet só Töltelék: ... |
Tovbb a blogra ... citromhab.blogspot.com/2011/08/rakocz... |
Mákos parmezános kekszMár nagyon régen a kipróbálandók közé került Zizi blogjáról ez a keksz, csak mindig elmaradt a sütése. Hát bánom is, hogy sokáig halasztottam, mert nagyon nagyon finom. Sokszor lesz még nálunk ilyen! Az eredeti receptet meg itt találjátok. Elsõ sütéskor eléggé figyelmetlenül olvastam el Zizi receptjét, így sikerült is a kekszbe beletenni a tojásfehérjét, holott Zizi tisztán leírta, hogy a tojást szétválasztjuk. No de sebaj, úgy is nagyon finom lett, csak a mák ... |
Tovbb a blogra ... colorsinthekitchen.blogspot.com/2011/... |
Zöldfûszeres-parmezános kukoricaIgyekszem a friss, zsenge kukorica szezonjának minden percét kihasználni. A hagyományos fõtt kukorica alapból gyakran készül nálunk, de újabban ráálltam az egyéb ételekhez való hasznosítás pályájára is. |
Tovbb a blogra ... fozomasina.freeblog.hu/archives/2011/... |
ParadicsomsalátaFelnõttként barátkoztam meg a nyers paradicsommal. Otthon, mondjuk, tiltólistán volt apám gyomorpanaszai miatt, de az egyetemi évek alatt a kollégiumban S. mindennap megevett egyet, ma is látom, ahogy felvágja három cikkre a fél paradicsomokat. Mikor évekkel késõbb én is enni kezdtem ezt a zöldséget, én is így vágtam fel, és azóta is. A viszonyunk persze nem felhõtlen, néha szorosabb, néha lazább, és a paradicsomnak nagyon szépnek és jónak kell lennie, hogy én megegyem, nem lehet puha, nem lehet nyomott. Ez ... |
Tovbb a blogra ... ecet-es-olaj.freeblog.hu/archives/201... |
paradicsomos, zöldséges sült csirkeKamrakiürítési projekt hétvégi elutazás elõtt. Egyszerûen kiraktam az asztalra, hogy mi van itthon, amit el kellene használni és ez lett belõle. És ahogyan ez gyakran lenni szokott az ilyen hirtelen ötletbõl született ételekkel, nagyon jól sikerült. 1 kiskanál libazsírt hevítettem fel, ebben karamellizáltam nagyobb karikákra, kockákra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert, egész fokhagyma gerezdeket 1 kiskanál cukorral. Ekkor tettem rá a ... |
Tovbb a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/08/13/para... |
Tengeri durbincs tempura zöldségekkel- videoAz Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda (Extenda) által szervezett Andalúz Receptversenyt, melyre bármilyen recepttel lehetett nevezni, amely legalább egy andalúz hozzávalót is tartalmazott. A legjobb receptek beküldõi vehettek részt május 28-án a Martín Goldman andalúz chef által tartott fõzõkurzuson. A versenyen ezzel az Andalúz rákos tortilla recepttel indultam. Pár gasztro blogger társammal nagyon élveztük az Andalúz fõzõkurzust, ahol több autentikus spanyol recept közül az egyik finomság a tempura tésztába forgatott és olajban kisütött hal és ... |
Tovbb a blogra ... mindenkaja.blog.hu/2011/08/13/tengeri... |
Virslis yorkshire pudding
Virslivel és paprikával megrakva - mert ez volt itthon - a yorkshire pudding már teljes értékû vacsoraként is megállta a helyét, nem csak köretként. Érdemes kipróbálni! Másnap hidegen uzsonnára is lehet vinni. Hozzávalók: 350 ml tej |
Tovbb a blogra ... egykiskonyha.blog.hu/2011/08/13/virsl... |
ringlódzsemNem úgy készítettem,mint annak idején öreganyám,aki fél napot állt a kondér mellett,és csak fõzte,fõzte... Szedtem/tünk egy nagy szatyor ringlót,ebbõl kimértem 1,2kg-ot.Mostam,kimagoztam,leszedtem a héját/bõrét??,apróra daraboltam.Egy nagyobb lábasba raktam,tettem rá 30-35dkg cukrot,és egy tasak ... |
Tovbb a blogra ... kedvteles.blogol.hu/?perm=3728960 |
körtetorta
Recept MARGITTÓL Mindent úgy csináltam,ahogy Margit írja,kivéve azt,hogy nem tettem bele 5dl vizet,azt soknak találtam,így csak a fele,kb 2,5dl ment bele.
|
Tovbb a blogra ... kedvteles.blogol.hu/?perm=3733518 |
kefíres lángosMargittól vettem megint a receptet,nagyon finom,és gyorsan elkészíthetõ:) -1/2kg liszt -2tojás -3dl kefír -2,5dkg élesztõ,1dkg só -annyi tej,hogy nokedli állagú legyen. Összedolgozom a hozzávalókat egy kissé keményebb nokedli tésztává,és ... |
Tovbb a blogra ... kedvteles.blogol.hu/?perm=3744870 |
Lisztmentesen írta
Fantasztikus felfedezésre jutottam.
Ázsia boltban találtam "ragacsos rizst". Egy kicsit sokba kerül, mert 1/2 kg-nak 420 Ft az ára. Púder finomságúra van õrölve és nem tudom mitõl, de "ragacsos" tulajdonsággal rendelkezik. Nagyon remélem, hogy nincs belekeverve glutén!!! Tehát ezt a rizslisztet összekevertem normál rizsliszttel és kukoricaliszttel és csodálatos palacsintákat sütöttem. Addig, amíg a sima rizsliszt és kukoricaliszt keverékébõl készült palacsintát alig lehet megfordítani, mert törik, porlad, addig a ... |
Tovbb a blogra ... lisztmentesen.blogol.hu/?perm=3749481 |
DiólikõrDiólikõr zöld dióból. Tehát nem éppen most készült, de most jött el az ideje, hogy felkerüljön a blogra. :) A zöld diót június végén - ha jól rémlik, hagyományosan Szent Iván éjjelén - kell szedni, állítólag ekkor a legoptimálisabb a dió állapota a likõrkészítéshez. Hát nekem sikerült éppen aznap - de nem éjjel :)) - szednem a diókat. Aztán bekevertem, érleltem (elfelejtkeztem róla), majd néhány napja végre leszûrtem és befejeztem a készítését. szepy receptje után... Köszi, puszi! ... |
Tovbb a blogra ... egycsipet.blogspot.com/2011/08/diolik... |
Fusilli kapros kefirrel, fetával és fekete olajbogyóvalFusilli kapros-petrezselymes kefirrel, fetával és fekete olajbogyóval (Fusilli con feta, olive nere e kefir aromatizzato con aneto e prezzemolo) Hozzávalók: 320 g fusilli 4 ek. fekete olajbogyó 1 kis fej fehérhagyma (vagy lila) egy kis csokor kapor egy kis csokor petrezselyemzöld 1 gerezd fokhagyma 8 ek. kefir fél citrom leve só, bors ... |
Tovbb a blogra ... pasta-ebasta.blogspot.com/2011/08/fus... |
Írós bagettMost sütöttem elõször bagettet, a formázáson még van csiszolni valóm, de ropogós héjú, foszlós belsejû, lett. Tudom, hogy lehet kapni bagett sütõt, de sajnálok annyi pénzt kiadni érte, tepsibe is megteszi. Ebbõl a mennyiségbõl, két nagydarab lesz, azaz, én az egyiket keresztbe tettem a tepsibe, a másikat kettévettem, így egy hosszú és két kisebb lett, és elfértek a nagy tepsin. Nagyon egyszerû, aki nem gyakorlott kenyérsütõ, az is nyugodtan nekifoghat. Hozzávalók:
|
Tovbb a blogra ... martyhobby.blogspot.com/2011/08/iros-... |
Lányok a konyhából: ÕszibarackHa a lekvárral nem is akarunk pepecselni, pálinkát azért fõzessünk belõle. A sok barackféle miatt persze kell a megkülönböztetõ elõtag, pedig az õszibarack legtöbb fajtája már egész szépen beérik a nyáron. A gyümölcs élettani hatásai kiválóak, egyrészt mert nagy a folyadéktartalma. A nektarin, vagy kopasz barack szintén õszibarack, és majdnem a legerotikusabb gyümölcs. Mint oly sok jó dolog, a barack is Kínából származik, a középkorban már egészen sok fajtája volt ismert Európában, elterjedésért pedig ... |
Tovbb a blogra ... gasztroszex.blog.hu/2011/08/13/lanyok... |
A 100 legjobb evõfilm - maga a 100-as listaMár régóta érlelõdött bennem a gondolat, hogy összegyûjtöm a mozitörténelem 100 legjobb evõfilmjét. Azt hiszem, a Lucullus BT volt az, amely elsõként szervezett Lucullusi Mozifiesztát itthon az Örökmozgó Filmmúzeumban, majd a II. Pécsi Nemzetközi Filmünnepen is. A 100 legjobb evõfilm nem 2 perc alatt fog összejönni; lehet, hogy 2 év alatt, de lehet, hogy 20 év alatt. Nem számít. A TOP100-ba mindig 1-1 új alkotás kerül be, külön posztban jutyubos ... |
Tovbb a blogra ... lucullus.blog.hu/2011/08/09/a_100_leg... |
Segítsünk a májunknak
Az ókori görögök úgy tartották, hogy az emberi lélek a májban lakozik. Számukra a máj az érzelmek eredete volt. Az õsi kínai orvoslás pedig, úgy tartotta, hogy a májban lakozik az életerõ. Mi nem gondolunk rá, mindaddig, amíg nem fog jelezni, hogy valami baj van. Mivel a máj nem "fáj" ezért szinte mindig késõn kezdünk odafigyelni rá.Pedig még az egészséges máj is törõdést igényel. A rossz májfunkció eredményeket, akár ... |
Tovbb a blogra ... valodisafrany.blog.hu/2011/08/12/segi... |
Gyümölcsökkel sült csirkemellEzt a receptet egy régi újságban találtam, ahol Hegyi Barbara receptjeként mutatták be. Már akkor szemeztem vele, de csak jóval késõbb került kipróbálásra. Addigra már kimondottan megkedveltem a hús-gyümölcs párosítást. Minden családtagom ... |
Tovbb a blogra ... alizkonyha.blogspot.com/2011/08/gyumo... |
zsályás-túrós pogácsa |
Tovbb a blogra ... rozmaringesibolya.blogspot.com/2011/0... |
Bazsalikomos csirkés rakott zöldségekA napokban ettem olaszos rakott zöldségeket. Eredetileg darált disznóhússal készült, én ezt csirkére változtattam. Picit alakítottam a Baracson kóstolt ételen és ez lett belõle. A padlizsán, a tök, a paradicsom és a bazsalikom frissen lett leszedve a kertbõl. A szõlõ mellett egy sor padlizsán Bazsalikom és citromfû |
Tovbb a blogra ... kavecsokolade.blogspot.com/2011/08/ba... |
Kisorsoltuk a játékom nyertesét!...de hogy ki lett az? Nem is én lennék, ha itt rögtön feltenném a sorsolás képeit és leírnám a nyertes nevét.Ha már játék, akkor játsszuk rendesen és legyen benne még több izgalom! Tehát a Játék 100-on túl címû bejegyzésemben, az olvasóim tiszteletére indítottam egy játékot. A nevezés annyiból állt, hogy kértem, írjátok meg melyik tortám, vagy bejegyzésem tetszett leginkább az eddigiek közül és ... |
Tovbb a blogra ... homoktorta.blogspot.com/2011/08/kisor... |
Fordított barackos sütitermészetesen nem csak sárgabarackkal vagy õszivel lehet készíteni, hanem almával, meggyel, cseresznyével, szilvával, körtével. Aminek éppen a szezonja van. Gyors és finom. Az adott gyümölccsel - jelen esetben sárgabarackkal - kiraktam egy sütõtálat, amit elõtte bõven kivajaztam. Alaposan megszórtam sok-sok õrölt fahéjjal és ... |
Tovbb a blogra ... zsanuaria.blogspot.com/2011/08/fordit... |