Illatos plov aszalt gyümölcsökkel
sponsored links
Már a Karácsonyt idézõ illatokkal tölti be a konyhát ez a csodálatos rizsétel. Ajánlom Adventi vacsoraként , vagy a rizs tisztító és a fûszerek emésztést segítõ tulajdonságainak köszönhetõen, az ünnepi nehéz ételek közé, a szervezet és a lélek felüdülésére. Az aszalt gyümölcsök és a fûszerezés gazdagsága méltón helyezi erre a helyre,
Az ünnepi édességek sorát a legtöbb családban a bejgli nyitja, meg a népszerû mézes süteményekkel. A tél és a Karácsony számomra olyan fûszereket jelent, mint fahéj, szegfûszeg, kardamom, a mandarin és narancshéj illata, illetve az aszalt gyümölcsös sütemények. Mindezekkel készül a közismert rizs étel a plov, A klasszikus plovról az üzbég, vagy az azeri konyha, és többnyire a bárány juthat eszünkbe, most viszont egy édes, húsmentes változatát készítettem el és ajánlom az ünnepi étrendbe. A közép Kelet neves plov receptjeiben közös vonás az elkészítés módja, a hozzávalók terén viszont nagy a változatosság tájegységekként, vagy akár városonként találhatunk egy-egy neves plov receptet. A plov általában az ebéd elengedhetetlen része, egy pergõs rizskása, hússal, zöldségekkel, gyümölcsökkel, diófélékkel, és néha ...