I. szavazás lezárult- Meggyes kölesfelfújt

2010-05-15

sponsored links

Eltelt a második hét is, ami azt jelenti, hogy a közkívánatnak megfelelõen megosztom Veletek a gyõztes receptet.
De elõbb lássuk az állást:
Összesen 24 szavazat érkezett, minden szavazónak köszönet érte!
1 szavazat Krémes müzli
2 szavazat Almás polenta
3 szavazat Nutella
4 szavazat Narancsos, mazsolás rizsTökéletes waffel. Ebben az az érdekes, hogy a rizs volt az én kedvencem, a waffel megy ugye a nagy kudarcom:)
10 szavazattal pedig torony magasan gyõzött a Meggyes kölesfelfújt!

 Lássuk akkor a receptet:
Hozzávalók:
2 csésze köles
1 csipet só
4 csésze víz

3-4 evõkanál méz
1 citrom reszelt héja
5 ek  kesudiótejszín
10 dkg mazsola

50dkg magozott meggy
1/3 csésze darált dió vagy mogyoró

Elkészítés:
Mossuk meg a kölest sûrû szitába téve, majd a 4 csészényi vízbe, 1 csipet sóval, folyamatos kevergetés közben, lassú tûzön fõzzük meg.
Adjuk a fõtt köleshez a mézet és a citromhéjat. Ezután óvatosan vegyítsük hozzá a kesutejszínt és a mazsolát. A felfújtformát "tûzálló tálat", vékonyan kenjük ki olajjal, szórjuk meg darált dióval, vagy mogyoróval. Beleöntve a köleses masszát, 180-200 fokon 30 percig sütjük.
A kisült felfújtakat kiborítjuk egy tálra, és kirakjuk a meggyel, az oldalát pedig megszórjuk a dióval vagy mogyoróval.


Folytats a blogon ... legyennektek.blogspot.com/2010/05/i-s...

sponsored links

Keres?s