Húsvéti nyúl kenyértésztából
sponsored links
Húsvétkor, illetve azt megelõzõen évek óta készítek nyuszit is a gyerekek miatt, amikor kenyeret sütök. Nem túl bonyolult s kedves színfoltja az asztalnak egy- egy étkezéskor. A kenyér tésztát készíthetjük tetszõleges lisztbõl. Nálunk a kenyér és péksütemény már évek óta graham-, teljeskiõrlésû- vagy rozs lisztbõl készül. Ha van, szívesen használok, hajdina-, zab-, vagy árpa lisztet is, ezeket azonban keverem nem csak azt áruk miatt de a könnyebb megmunkálhatóság miatt is csak kis mennyiségben használom.
Egyszerûen a formája más, a tészta, az elkészítés a kenyér alap receptjével megegyezõ. De talán még így sem pontosan fogalmaztam, mert a bármilyen kenyér változatból készíthetõ.
Ilyenkor tavasszal lehet(ne) olajbogyóval gazdagítani a kenyeret. De lehet(ne) magos is ( tökmag-, napraforgó-, len-, szezám mag kerülhet bele/mák.../,) kinek, hogy tetszik illetve, mihez fogja kínálni,a hangsúly most a nyuszi ...