Húsvéti afterparty calzone
sponsored links
Ezt a fotót konkrétan kajálás közben voltam kénytelen elkészíteni, ezért kicsit összecsapott :) márpedig azért, mert felrémlett a lehetõsége annak, hogy mind egy szálig elfogy, mire lefotózhatnám, és nem tévedtem. Isteni lett. A maradékfelhasználás bestof formája, még akkor is, ha mostanra már csömörötök lenne a sonka-tojás-kalács-újhagyma kombótól. Egy tvpaprikás mûsorban láttam hasonlót, mint tradicionális olasz húsvéti pizza, de természetesen nem a maradék sonkát használták fel hozzá, hanem bivalymozzarellát, meg prosciuttot meg egy másik olasz szalámifajtát és tojást. Jól nézett ki na, de én most ezért nem csináltam egy külön bevásárlókörutat. Mondhatni lebutítottam kicsit :) Tulajdonképpen 4en ettük meg egy ültõ helyünkben, pedig 1 kg lisztbõl gyúrtam be a pizzatésztát hozzá :) Friss salátával, retekkel és hagymával ebédre és vacsorára is kitûnõ szerintem, mi lehúztunk még hozzá egy jóféle száraz vörösbort is :)
A tésztához:
1 kg liszt átszitálva
2 db 7g-os élesztõ
2 ek. olívaolaj
1 ek. barnacukor
1 ek. tengeri só és 1 tk. római kömény mozsárban összetörve
650 ml víz
a töltelékhez:
maradék, zsíros részeitõl megszabadított sonka
5 tojás
újhagyma
sajt
Ezt dagasztás után legalább 3 órát hagytam kelni és közben többször is elszaladt a tálból, úgyhogy átgyúrtam párszor.
Amikor megkelt, akkor cca. 50 cm átmérõjûre nyújtottam és...