Húsosegytál sütõben sütve.
sponsored links
Ezt a receptet a nemrégiben vásárolt "Egytálételek" címû szakácskönyvbõl választottam ki, és készítettem el. Az eredeti recepten igaz változtatnom kellett, mivel az bárányhúsból készült. Mivel nekem nem volt bárányhús itthon, sõt szerintem még a hentesnél sem létezik ilyen, így én sertés hússzeletekbõl készítettem el. A többi hozzávalón, és az elkészítés módján viszont semmit nem változtattam. Már a sütés közben, isteni illatok terjengtek a konyhába, így kétségem sem volt, hogy jó választás ez a recept. A végeredmény pedig, mindezt be is igazolta, mert egy nagyon finom, szaftos, ízletes ebédet tudtam feltálalni. Ezek után, azt már csak elképzelni tudom, hogy bárányhússal milyen finom is lehetett volna. Mindenkinek bátran merem ajánlani, sõt aki teheti bárányhússal is elkészítheti, biztosan nem fog csalódni. Tálaláskor én tejfölös uborkasalátát kínáltam mellé, de mindenki a saját ízlésének megfelelõ salátával tálalhatja.
szeletelt tarja
1 kg krumpli
1 fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma
2-3 db sárgarépa
só
õrölt bors
kakukkfû
babérlevél
2 dl zöldség alaplé
Floriol olaj
vaj
A hússzeleteket enyhén besózni, és egy kicsit állni hagyni. Ezután egy serpenyõbe kevés olajat hevíteni, majd hirtelen átsütni benne a hússzeletek mindkét oldalát. Ezután tányérra szedni és félretenni.1 kg krumpli
1 fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma
2-3 db sárgarépa
só
õrölt bors
kakukkfû
babérlevél
2 dl zöldség alaplé
Floriol olaj
vaj
A krumplit, a sárgarépát és a hagymákat megpucolni és vékonyan felszeletelni.
Egy tepsit alaposan kikenni vajjal, majd a krumplinak ...