Húsos- vagy Székelykáposzta ?

2010-08-20

sponsored links

Elöször is egy jó nagy fej hagymát kevés olivaolajon megfonnyasztok. Ha picit megsózom akkor még levet is ereszt.













Ha elégnek találom a pirítást akkor leveszem a tûzrõl és megszórom pirospaprikával és mehet is bele a kockára vágott; jelen esetben sovány disznócomb. 
Mindig tegyünk bele idény zöldséget. Paradicsomot, paprikát apróra vágva.

Ez egy pörkölt alap :)











Nem muszály de jó ízt ad pár darab füstölt hús. Ma oldalas volt. Amit én elõtte legalább egy órára vízbe áztatok, hogy ne legyen olyan intenzív füstös íze.













Ezután jön rá a savanyúkáposzta. Amit egyrészt kicsit késsel eldarabolok a gyerekek kedvéért (is). Ne legyen hosszú mint egy spagetti :) Másrészt egy lérõl hideg vízzel megmosom. Amit le is öntök róla és így helyezem a husikra.












Mivel nálunk mindenki lucskosan szereti. Sõt! A gyerkõcök imádják a kenyérbéllel tunkolni ezért fel is öntöm szûrt vízzel. Amúgy nem fontos.
Sót nem teszek bele mert a káposzta és a füstölt hús elég sós. Viszont izesítem ételízesítõvel, köménnyel, egész borssal.












2, két és fél órát fõni hagyom majd tejföllel tálalom.


Folytats a blogon ... arendas.freeblog.hu/archives/2010/08/...

sponsored links

Keres?s