Hókifli naspolya lekvárral
sponsored links
A hókifli hagyományos adventi aprósütemény lett nálunk az elmúlt évtizedben.
Karácsonyra talán marad belõle, talán nem, az idén 84 db készült a receptben megadott mennyiségbõl.
Kicsit változtattam a hozzávalókon, a tejfölt joghurtra cseréltem és nem bántam meg, nagyon könnyen dolgozható tésztát kaptam, a kész sütemény íze is megfelel minden elvárásnak.
A naspolya különlegesen pikáns édes-savanyú íze teszi rendkívülié az idei hókiflit.
Advent idején nálunk sok -sok apró sütemény készül ( talán kicsit több is mint kéne ) s el is fogy.
Emiatt különösen odafigyelek, a cukrot ahol csak lehet csökkentem " kifelejtem", próbálom a gyümölcsökkel helyettesíteni ,minden féle trükkhöz folyamodok ..
A klasszikus barack lekvár 1:1 arányban tartalmaz gyümölcsöt és cukrot ahogy azt édesanyám és anyósom a néhány ( 100) km-nyi távolság ellenére is csodák- csodája azonos ...