Hó végi káposzta,ami azért nem lett utolsó

2010-11-29

sponsored links

  A húsos káposzta, a töltött káposzta  sokáig  nekem kizárólag savanyú káposztából készült étket jelentett. Aztán  késõi párom, akinek nagyszülei Szabolcsból származtak el, felnyitotta a szemem, hogy bizony ezen étkek nem savanyú káposztából készülnek.
  Hosszas okfejtések után eldöntöttem, beadom a derekam és fõzök neki, de csak neki, édes káposztából. Az eredmény nem lett olyan rossz. SÕT!! Azóta váltogatva, mikor milyen kedvem van fõzöm a káposztákat.
  Ez történetesen édesbõl készült.
  A húsokat feldarabolom és megmosom, az összeszelt hagymára rárakosgatom, A káposztát kockákra vágom és ráteszem a húsokra. Felöntöm vízzel, de csak annyival,hogy 2-3 ujjnyi hiányozzon a káposzta tetejéig. Megszórom sóval. Megvárom míg felforr és ekkor sózom, borsozom, megszórom a majorannával és rászórom a piros paprikát. Beleteszem a paradicsomlevet és a csöves paprikát és rányomom a fokhagymát is.Kicsit megnyomkodom,hogy a fûszerek  is benne legyenek a lében és szép csendesen rotyogtatva , fedõ alatt készre fõzöm. Mire  a hús megpuhul a leve is visszafõ. Rántás vagy habarás nem kell bele.Kellemesen sûrû egy tál ételt kapunk.Nem kifejezetten diétás étel, de idõnként egy kicsit lazíthatunk.


Hozzávalók:
- 1,5 kg édes káposzta
- 2-3 db császárvég
- 1 füstölt csülök csontja amin lett hagyva még vagy fél kiló hús is
- fél kiló húsos nyers tokaszalonna
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl paradicsomlé
- 1 kicsi csípõs hegyes paprika
- õrölt paprika
- só és bors
- mokkás kanálnyi kakukkfû és rozmaring õrlemény


Folytats a blogon ... annifakanala.blogspot.com/2010/11/ho-...

sponsored links

Keres?s