Hétvégi receptajánló!!! Kacsamell cherry-brandys cseresznye-mártással.
sponsored links
Hétvégére ajánlanám a sült kacsamellet, de ennek hiányában akár csirke, vagy éppen pulykamellet is süthetünk a krumplipüré és a cseresznyemártás mellé. Nekem a tegnapi hûtõláda átnézése során a kezembe akadt egy csomag, melynek tartalma két darab filézett kacsamell volt. Gyorsan ki is vettem, és még az este bepácoltam a kacsasült-fûszerkeverékkel, melyet még a Fûszerházból kaptam ajándékba.(sajnos el is fogyott, így hamarosan új csomaggal kell beszereznem) Az elgondolásom az volt, hogy krumplipürét és meggymártást készítek a sült mellé, de szembesülnöm kellett azzal a ténnyel, hogy sajnos nincs itthon meggybefõtt. Viszont a fagyasztóba lapul jó néhány csomag cseresznye lefagyasztva, így abból készítettem el a mártást. Fahéj, szegfûszeg, vaníliás cukor és cherry-brandy aromával megbolondítva. A fûszereknek, és nem utolsó sorban az aromának köszönhetõen nagyon finomra sikeredett a cseresznyemártás. Az egész éjszakát a pácban töltött kacsamell a sütés után finom zaftos és ízletes lett, a krumplipüré és a cseresznyemártás pedig nagyon jól illettek hozzá.
Sült kacsamell hozzávalói: ...
Sült kacsamell hozzávalói: ...