Hétvégi receptajánló!!! Busaszelet sült krumplival és karfiollal.
sponsored links
Sok szó esik arról manapság, hogy mi magyarok elég kevés halat fogyasztunk. Én megpróbáltam eddig is többször beiktatni az étrendünkbe, de megfogadtam, hogy az eddigieknél is többször készítek majd valamilyen halas finomságot ebédre. Így ezen a hétvégén nemcsak a hallkedvelõknek a figyelmébe szeretném ajánlani ezt az egyszerû fûszerezéssel készített busaszeletet, hanem azoknak is szeretném felkelteni az érdeklõdését, akik eddig csak ritkán, vagy egyáltalán nem fogyasztottak halat. Sikerült a halasnál szép busaszeleteket vásárolnom, melyek nem voltak sem túl zsírosak, sem pedig sütés után túl szárazak. A halszeleteket csak egyszerûen befûszereztem, majd a vékonyra szeletelt, szintén elõre befûszerezett krumplival együtt sütöttem meg. Így a hal és a köret kb. 30 perc alatt egyszerre készült el. Tálaláskor sült-fûszeres karfiolt kínáltam mellé, de ízlés szerint salátával is tálalhatjuk.
Hozzávalók:
2 szelet busa
1/2 citrom leve
só
hal-fûszerkeverék
õrölt színes bors
3-4 ek olívaolaj
4-5 db krumpli
só
õrölt bors
õrölt oregánó
A halszeleteket csepegtessük meg a citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg hal-fûszerkeverékkel. Ezután hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.
A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel lehetõleg jó vékony karikákra. Ezután locsoljuk meg két evõkanál olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg oregánóval.
Egy tepsit béleljünk ki sütõpapírral, majd locsoljuk meg a maradék olívaolajjal. Ezután helyezzük rá a halszeleteket, majd tegyük mellé a befûszerezett krumplit. A visszamaradt fûszeres olajat ezután öntsük rá az elterített krumplira.
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten süssük 25-30 percig. Ezalatt az idõ alatt a hal is, és a krumpli is készre sül.
Tálaláskor helyezzük a busaszeletet a tányérra, majd tegyük mellé a sült krumplit, és ízlés szerint sült karfiolt. (a sült karfiol recept itt megtalálható) A karfiolt el is hagyhatjuk, és ízlés szerint salátát, savanyúságot..... kínálhatunk mellé.