Héjában sült krumpli kakukkfüves, pirított gombával és krémsajttal
sponsored links
Remek téli vacsora, fõleg egy nyálkás szürke nap végén. Ne ijedjetek meg, csak a neve bonyolult és hosszú (jobbat nem találtam), elkészíteni gyerekjáték. Rozi is beszállt a fõzésbe, úgyhogy tényleg az.
Az ötlet River Cottage Hugh-tól származik (könyv: Three good things on a plate/TV Paprika sorozat: Hugh mesterhármasa), csak Õ a kedvenc házi curry krémjét keverte bele, amibõl nekünk nem volt, ezért helyette krémsajtot és kakukkfüvet használtam. Én bizony örülök, hogy ez a Hugh gyerek repült a menõ étterem menõ konyhájából, mert River Cottage jól áll neki. Meg a rövid haj is, amitõl ugyan nem lett szebb, de nem is ezért szeretjük.
Glutén -és húsmentes.
Elõkészítés: 10 perc + 1 óra sütési idõ a krumplinak
Fõzés, összeállítás: 25 ? 30 perc
Hozzávalók:
2 nagy krumpli
4 db nagyobb fehér és 4 db nagyobb barna csiperke
1 duci gerezd fokhagyma
15 dkg natúr krémsajt
1 tk. szárított vagy friss kakukkfû (ízléstõl függõen persze lehet több vagy kevesebb)
só, frissen õrölt fekete bors
2 ek. napraforgóolaj
A sütõt elõmelegítettem 200 fokra, légkeverésen. A gombákat egy tiszta, nedves szivaccsal megtöröltem, félbevágtam, majd nagyjából egyforma, kb. kisujjyni vastag szeletekre vágtam. Megpucoltam és felaprítottam a fokhagymát.
A krumplikat alaposan megmostam, keresztbe nem túl mélyen bevágtam, a vágott felüket lekentem kevés vízzel és durva szemû sóval megszórtam. Tepsibe tettem és kb. 1 óra alatt megsütöttem.
Közben elkészítettem a tölteléket. Egy magasabb falú, nagy serpenyõt felhevítettem, beleöntöttem az olajat, majd rádobtam a gombát és sütni kezdtem. Sóztam, borsoztam. Amikor bõ levet eresztett, megszórtam a fél tk. kaukkfûvel. Addig sütöttem, amíg a leve elfõtt és a gomba aranybarnára sült. Közben a krémsajtot kikevertem egy kis sóval, frissen õrölt borssal és a maradék fél tk. kakukkfûvel.
Bõ 1 óra sütési idõ egy fogpiszkálóval megszúrtam a krumplit, puha volt. Kivettem a sütõbõl és félbevágtam a korábbi bemetszés mentén. Kicsit hagytam hûlni, majd egy kiskanállal óvatosan kikapartam a belsejét. Kb. fél centi vastag kérget hagytam. 5 percre visszatettem a sütõbe pirulni. Addig a kikapart krumplit hozzákevertem a krémsajthoz és egy villával összetörtem. Hozzáadtam a gombát is, alaposan összeforgattam. Ezzel a masszával töltöttem meg a krumplikat és még újabb 12-15 percre betoltam a sütõbe.
A végén kimaradt egy kis töltelék, amibõl kisebb kupacokat csináltam és a krumpli mellé tettem sülni. Kevés tejföllel és egy szórásnyi kakukkfûvel tálaltam. Félbarna sörrel mennyei. A Facebook-on pedig mást is találhattok még.
Sárgaborsó fõzelék római köménnyel, kefirrel, pirított hagymával
Cukkinis tészta pirított dióval. Borinak szeretettel. :-)
Karfiolkrémleves szerecsendióval, pirított zsemlekockával
Home made pestós tészta pirított dióval
Az ötlet River Cottage Hugh-tól származik (könyv: Three good things on a plate/TV Paprika sorozat: Hugh mesterhármasa), csak Õ a kedvenc házi curry krémjét keverte bele, amibõl nekünk nem volt, ezért helyette krémsajtot és kakukkfüvet használtam. Én bizony örülök, hogy ez a Hugh gyerek repült a menõ étterem menõ konyhájából, mert River Cottage jól áll neki. Meg a rövid haj is, amitõl ugyan nem lett szebb, de nem is ezért szeretjük.
Glutén -és húsmentes.
Elõkészítés: 10 perc + 1 óra sütési idõ a krumplinak
Fõzés, összeállítás: 25 ? 30 perc
Hozzávalók:
2 nagy krumpli
4 db nagyobb fehér és 4 db nagyobb barna csiperke
1 duci gerezd fokhagyma
15 dkg natúr krémsajt
1 tk. szárított vagy friss kakukkfû (ízléstõl függõen persze lehet több vagy kevesebb)
só, frissen õrölt fekete bors
2 ek. napraforgóolaj
A sütõt elõmelegítettem 200 fokra, légkeverésen. A gombákat egy tiszta, nedves szivaccsal megtöröltem, félbevágtam, majd nagyjából egyforma, kb. kisujjyni vastag szeletekre vágtam. Megpucoltam és felaprítottam a fokhagymát.
A krumplikat alaposan megmostam, keresztbe nem túl mélyen bevágtam, a vágott felüket lekentem kevés vízzel és durva szemû sóval megszórtam. Tepsibe tettem és kb. 1 óra alatt megsütöttem.
Közben elkészítettem a tölteléket. Egy magasabb falú, nagy serpenyõt felhevítettem, beleöntöttem az olajat, majd rádobtam a gombát és sütni kezdtem. Sóztam, borsoztam. Amikor bõ levet eresztett, megszórtam a fél tk. kaukkfûvel. Addig sütöttem, amíg a leve elfõtt és a gomba aranybarnára sült. Közben a krémsajtot kikevertem egy kis sóval, frissen õrölt borssal és a maradék fél tk. kakukkfûvel.
Bõ 1 óra sütési idõ egy fogpiszkálóval megszúrtam a krumplit, puha volt. Kivettem a sütõbõl és félbevágtam a korábbi bemetszés mentén. Kicsit hagytam hûlni, majd egy kiskanállal óvatosan kikapartam a belsejét. Kb. fél centi vastag kérget hagytam. 5 percre visszatettem a sütõbe pirulni. Addig a kikapart krumplit hozzákevertem a krémsajthoz és egy villával összetörtem. Hozzáadtam a gombát is, alaposan összeforgattam. Ezzel a masszával töltöttem meg a krumplikat és még újabb 12-15 percre betoltam a sütõbe.
A végén kimaradt egy kis töltelék, amibõl kisebb kupacokat csináltam és a krumpli mellé tettem sülni. Kevés tejföllel és egy szórásnyi kakukkfûvel tálaltam. Félbarna sörrel mennyei. A Facebook-on pedig mást is találhattok még.
Innen is szemezgethetsz
Sárgaborsó fõzelék római köménnyel, kefirrel, pirított hagymával
Cukkinis tészta pirított dióval. Borinak szeretettel. :-)
Karfiolkrémleves szerecsendióval, pirított zsemlekockával
Home made pestós tészta pirított dióval