Házi vaj
sponsored links
Hozzávalók:
2 liter házi tej
Elkészítés:
A tejet egy éjszakán át pihentettem lábosba öntve. Ez idõ alatt szépen egyenletes réteget képezett a tetején a tejszín. Reggel egy evõkanállal leszedtem a róla óvatosan, úgy, hogy lehetõleg csak a tejszín jöjjön, tej nem kell bele. Egy befõttes üvegbe öntöttem, jól rácsavartam a tetejét és 6-7 percen át folyamatosan rázogattam. Mindaddig, míg egy kis gombócba össze nem állt benne a vaj. Szûrõbe öntöttem, és hagytam, hogy a vaj alaposan lecsöpögjön. Egy jó evõkanálnyi lett ebbõl a mennyiségbõl.
Tudom, ez nem nagyüzemi vajgyártás, gy az eredmény is csekély, de nekem mindenképpen látnom kellett, hogy így tényleg tudok vajat gyártani :-) A két liter házi tejrõl 1,25 dl tejszín jött le, annak az eredménye ez az ...