Házi krémméz
sponsored links
Mit kezdjünk, ha egy adag ikrás méz csücsül az üvegben? Talán kapjuk elõ a robotgépet és készítsünk krémmézet.
10 dkg ikrás méz (bármilyen fajta méz)
10 dkg folyékony méz (az ikrás mézzel megegyezõ fajta)
David Lebovitz oldalán bóklásztam egyik nap a Facebookon és ott láttam ezt a receptet.
Az ikrás méz egy kis felmelegítéssel ugyanúgy használható, mint társai, de visszahûlve ismét szemcsés állagú lesz. Ezzel a megoldással viszont lágy, krémes marad.
Egy tálba 10 dkg ikrás mézet és 10 dkg folyékony mézet öntünk.
Majd robotgéppel 5 percig a legnagyobb fokozaton keverjük a habverésre használt fejjel.
Ezt háromszor megismételjük, majd üvegbe töltjük a mézet.
Szódás-diós kenyérrel, vajjal és egy csipet fahéjjal fogyasztjuk egy nagy bögre tea kíséretében.
Gasztroblog Boldog Kuktától
Csipetnyi vidéki virtus, derûvel fûszerezve!