Házi kenyér --- Gluténmentes lisztbõl

2014-01-27

sponsored links

Nem is tudom hogy sajnos-e vagy sem  , hogy  diagnosztizálták nálam a lisztérzékenységet .Az utóbbi másfél évbe eleget szenvedtem a gyomrommal . Így remélem már rendben lessz minden . Mivel nagyon szeretek fõzni és sütni ezt nem szeretném feladni , így lehet hogy egyre több GM-gluténmentes recept fogja díszíteni a blogomat , hogy tudjak ötleteket adni másoknak is és , hogy a tapasztalatomat megtudjam osztani , lehet , hogy valakinek segíteni fognak .


Hozzávalók :

500g ,,Schär Mix" kenyérliszt , 10g szárított vagy 15g friss élesztõ , 500ml langyos víz , 6g olaj , 1 tk só ,

Az élesztõt hagyományos módon felfutatjuk és a többi hozzávalókkal jól kidolgozzuk . A tésztát sütõpapírral kibélelt téglalap formába tesszük . Vízes ruhával takarjuk le és hagyjuk a duplájára kelni . Hogy a teteje szép piros legyen  kenjük le vízzel és 200 fokra elõmelegített sütõbe 50 perc alatt süssük készre .A  sütõbe tegyünk egy hõállo tálba vízet .

Tapasztalat :
1.  Mivel ez volt az elsõ próba sütésem , fura volt a tészta állaga . Nem tudtam belõle bucit formálni , így a tésztát belesímítottam a formába . 
 2.  A lisztes zacskón az írták , hogy 1/2 órán átt a duplájára kel --- nekem ez 1 óra volt , pedig meleg helyen kelesztettem .
                                          Jó sütögetést



Folytats a blogon ... ajakonyhaja.blogspot.com/2014/01/hazi...

sponsored links

Keres?s