Hátszín steak petrezselymes újkrumplival

2010-05-20

sponsored links

"Ismerõs ismerõsének az ismerõse" típusú kapcsolatnak köszönhetõen egész jó áron tudok venni marha hátszínt és bélszínt. Így sikerült ezt a kiló húst is szereznem még pár hónapja. Akkor idõ hiányában csak gyorsan lefagyasztottam, és most került csak terítékre.

A hátszín szeleteket csak megszórtam nagyszemû sóval és frissen vágott kakukkfûvel. Tûzforró serpenyõben megsütöttem mindkét oldalát (azt olvastam, hogy nem azért, hogy bezárjuk az isteni nedveket, mert az úgyis ottmarad a tányéron, hanem, mert így ízletesebb lesz). Aztán kicsit alacsonyabb fokozatra vettem, és kisebb lángon sütöttem még mindkét oldalát kb. 4-5 percig. Így angolos lett; amikor megnyomkodtam érzõdött, hogy még a közepe nem sült át teljesen, és én így szeretem.

A köret petrezselymes újkrumpli volt, mert végre van, lehet kapni! Ilyenkor szinte mindenhez ezt csinálom köretnek, mert annyira szeretjük.

Az újkrumplit lekapargattam, kockákra vágtam, és kb. 80 g vajon sütöttem egy serpenyõben, amíg megpuhult (vizet nem kell alá önteni, mert az újkrumpli még nagyon zsenge, a saját levében párolódik meg). Apróra vágott petrezselymet szórtam rá és úgy pirítottam még egy kicsit, aztán tálaltam.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... egykiskonyha.blog.hu/2010/05/20/hatsz...

sponsored links

Keres?s