Huszár Krisztián, Mogyorósi Gábor és Balatoni Brigitta menüje az Aranyszarvasból 2010.03.03.

2010-04-23

sponsored links










Garnélarák mangalicaszalonna espumával kenyér chips-szel. A sertés zsírját tejben áztatták, majd fokhagymával megfõzték, amibõl szifonban nem habot (aire), hanem inkább meleg, habos krémet (espuma) készítettek. Díszítésként került még a tányérra lassan szárított hagymamorzsa és kelesztetlen kenyértésztából sütött csipsz, a tökéletesen pirított rákra zellersó.


Zöldalmás libamájtortácska füstölt tokhallal kevés hagymalekvárral. A Berasategui klasszikus mellett egy zöldalma püré és egy kis pohárka uborkagazpacho (ami olívás uborkalébõl készült) szerepelt.


Sültcsirke-erõleves. 18 kilogramm sült csirkébõl készült, amit hagymával és fokhagymával fõztek, 4-5 centiméter vastagon kifagyasztottak, majd több réteg anyagon keresztül csöpögtettek kb. három napig. A végeredmény 3 liter erõleves. Betétként könnyû és krémes (2 rész darára 1 rész vaj) daragaluska.


Pihentetõ fogás hideg almalé forró barnavaj habbal. A vaj közepes lángon addig fõ, míg az alja finoman megkaramellizálódik. Papírszûrõn leszûrik, majd 25 dkg vajhoz 3 ek cukorból készült karamellt, kb. 20 dkg vizet, némi xantant és lecitint, icipici sót adnak. Ez kerül szifonba, majd meleg fürdõbe, végül a habos krém a hideg almalére.


A fõétel süllõ, malacfarok és turbolyás fehérrépa-velouté. A halszelet rövid ideig nagy lángon bõrén pirul, majd a szakács hagyta átmelegedni. A malacfarok fehérborral és vízzel fõtt kuktában. A fõzõlébõl lecitinnel és csöpp tejszínnel készült hozzá egy kis könnyû mártás. A fehérrépát is tejben áztatták, fõzték, majd pürésítették. Friss turbolya került bele. Került még a tányérra egy malac ropogós, amit a fiatal sertés ledarált bõrébõl készítettek, szilikonlapok között kisütve.


Brigitta desszertje passio gyümölcs sorbet és kókuszfagyi keverékére, ami egy passio gyümölcs tuille került, alulról egy kókusz daquoise keretezte. A kompozíció tetejét currys makadámia dióporral megszórt fehércsoki mousse díszítette. Az impozáns desszertet színes falatkák kísérték: áfonya, eper, málna, mangó.


A petit four: kókuszos és sima habcsók, ibolyás pillecukor,

mandula tartlette, 2 féle dunakavics, mandulás financier és málnaszörp.


Folytats a blogon ... gastrofoto.blogspot.com/2010/04/husza...

sponsored links

Keres?s