Hortob?gyi h?tk?znap, mert meg?g?rtem
sponsored links
?n mindig tartom magam a szavamhoz. M?rpedig meg?g?rtem a fi?knak, hogy k?sz?tek hortob?gyi h?sos palacsint?t. Az igazs?g az, hogy vas?rnapra terveztem, de ?gy elment a nap, hogy nem lett bel?le semmi, ?gy maradt a h?tf? a kivitelez?snek. Nos, h?tf?.. Hajnalban kel?s, Nagyl?bat oviba be, munka, Nagyl?bat ovib?l el, k?z?s v?s?rl?s, azt?n neki?llni f?zni. A hortob?gyi egy k?l?n?sen finom ?tel, de nem munka ut?n k?sz?tend?, mert meglehet?sen sok?ig tart.
El?re bocs?tom, hivatalosan marad?k p?rk?ltb?l szoktam csin?lni, de az most elfogyott, ?gy dar?lt h?s ker?lt bele
Hozz?val?k:
0,5 kg dar?lt h?s
1 fej v?r?hagyma apr?ra v?gva
s?
bors
pirospaprika
2 dl paradicsoml? (ez nem k?ne, ha p?rk?lt lenneaz alap)
1 ek olaj
1 kis tejf?l
paprik?s sz?sz:
f?l fej hagyma apr?ra v?gva
1 ek olaj
s?
pirospaprika
2 ek liszt
1 tejf?l
2 dl paradicsoml?
2 dl v?z
kb. 20 db palacsinta
Az olajon megpir?tottam a hagym?t s?val, majd a h?st is feh?rre pir?tottam, r??nt?ttem a paradicsoml?t, elkevertem a borsot, pirospaprik?t. Az eg?szet felforraltam, majd beleker?lt a tejf?l is.
A paprik?s sz?sz is hasonl?an k?sz?lt, azonban a liszt miatt kell bele a v?z. Felhaszn?l?s el?tt botmixerrel leturmixoltam, hogy homog?n legyen a sz?sz.
A palacsinta receptj?t nem ?rom le k?l?n. A l?nyeg, hogy s?s legyen.
A palacsint?kba 2 ev?kan?lnyi h?sos sz?szt tettem, majd k?t oldal?t behajtottam, v?g?l a tetej?t is r?hajtottam k?t oldalr?l, ?gy form?s kis batyuk k?sz?ltek. H??ll? t?lba tettem ?ket, majd meglocsoltam n?h?ny mer?kan?l paprik?s sz?sszal. Grill fokozaton, 200 fokon 10 perc alatt kicsit ?sszes?t?ttem.
Pr?b?lj?k ki!De ne h?tk?znap!