Hortob?gyi h?sos palacsinta
sponsored links
H?rom ?v ut?n ?j bejegyz?s, a kedvenc ?telemmel.
Hozz?val?k:
Palacsint?hoz:
20 dkg liszt
2 toj?s
4 dl sz?da
2 dl tej
csipet s?
a s?t?shez olaj
P?rk?lth?z:
50 dkg sert?scomb
1 fej hagyma
1 tk. pirospaprika
1,5 tk. s?
bors
1 db bab?rlev?l
M?rt?shoz:
1 ek. must?r
1+2 ek. tejf?l
1 ek. liszt
Elk?sz?t?s:
A p?rk?lth?z a hagym?t kev?s olajon megfuttatjuk, kiss? lepir?tjuk, majd leh?zzuk a t?zr?l ?s hozz?adjuk a pirospaprik?t. Ezt k?vet?en mehet bele a h?s, majd addig kevergetj?k, am?g a h?s sz?pen kifeh?redik. Hozz?adjuk a s?t, borsot, bab?rlevelet, majd fel?ntj?k annyi v?zzel, hogy legal?bb k?t ujjnyira ellepje a h?st ?s kb. egy ?ra alatt k?szre f?zz?k.
Am?g a h?s megf?, megs?tj?k a palacsint?kat. Nekem ez a mennyis?g? h?s nyolc palacsint?hoz lett el?g, a t?bbibe lekv?r ker?lt a gyerekeknek.
Amikor elk?sz?lt a p?rk?lt, lesz?rj?k. A szaftb?l f?l mer?kan?llal hozz?adunk a h?shoz, majd mehet bele a must?r ?s egy ev?kan?l tejf?l is. Az eg?szet leturmixoljuk, ezzel t?ltj?k meg a palacsint?kat.
A m?rt?shoz a marad?k szafthoz hozz?adjuk az egy ev?kan?l liszttel elkevert tejf?lt ?s visszatessz?k a t?zre, am?g be nem s?r?s?dik.
V?g?l t?z?ll? t?lba rakjuk a palacsint?kat, a m?rt?s egy r?sz?t r??ntj?k ?s t?z percre berakjuk 200 fokos s?t?be, hogy sz?pen mag?ba sz?vja a palacsinta. Amikor elk?sz?lt a m?rt?ssal t?laljuk.