Hokkaido töltve - rizs és hús nélkül
sponsored links
Megtaláltak a héten a tökfélék. Volt cukkini, töltött padlizsán, sõt, rántott patisszon is (milyen régen ettem és milyen jól esett!), és most itt egy kisebb hokkaido. Azért vettem, hogy megtöltsem, illetve elsõsorban azért, mert nagyon szép volt. Levest még nem szeretnék készíteni belõle, mert akkor aztán végképp õszi hangulatom lenne. Az idõjárás mégis befolyásolta a tök sorsát, mert egy kicsit tartalmasabb lett a töltelék annál, amit eredetileg elképzeltem. Kell valami, ami fût.
Kecskesajttal, rozskenyérrel töltött tök
Azt tudtam, hogy nem szeretnék tenni bele se rizst, se húst, viszont nem tudtam elszakadni a kecskesajt-sütõtök párosítástól. Volt itthon egy kevés szikkadt rozskenyér, az adta a tartalmat, Gondolkoztam tésztán is, de végül ez gyõzött - a klasszikus sült csirke-töltelék lebegett a szemeim elõtt, némiképp átdolgozva: máj és gomba helyett sok sajt, hagyma, fokhagyma került bele. Egészen más lett, és az jó.
Recept (2 személyre) ...