Hogyan készült 3.
sponsored links
Íme a harmadik rész Hogyan készült sorozatból. Ahogy ígértem most az olasz vonalon haladva egy spagettis képet fogok górcsõ alá venni. Ma, azon kívül, hogy megmutatom hogyan készült a kép, az utómunkáról is ejtek pár szót, mivel az sem kevésbé érdekes, mint maga a fotózás, sõt a digitális laborálás, a sötétkamra, elengedhetetlen része a jó fotónak. A styling részébe most nem mennék bele a képnek, azt egy következõ bejegyzésre, más képekre hagyom majd. Úgy érzem, hogy az is megérdemel egy (vagy akár több) külön posztot is.
Beállítások:
blende: f 3.2
záridõ: 1/100
ISO: 320
WB: - 0.67
ISO: 320
WB: - 0.67
objektív: 50 mm f1.4
A képet felülrõl, enyhe dõlésszöggel fényképeztem. A hangulat fokozása érdekében árnyékosabb képet készítettem. A fehér, piros kontraszt mellé az árnyékok szerintem valósághûbbé tették a képet. Az is tisztán látszik, hogy honnan érkezik a fény a szettre, ami nem túl erõs persze. A fókusz az elsõ tányérban pihenõ villán van, az a ...