Heimann Csal?di Birtok- borvacsora

2019-01-16

sponsored links

Heimann Pinc?szet - Szeksz?rd borvacsora

A Heimann csal?d ?s Szeksz?rd k?z?s t?rt?nete nem kevesebb, mint 250
?vvel ezel?tt kezd?d?tt, amikor 1758-ban az els? Heimann felkerekedett a Fekete-erd? vid?k?r?l, ?s meg sem ?llt eg?szen Szeksz?rdig. Ahov? - szerencs?nkre - mag?val hozta a borok ir?nti szeretet?t is. Az elm?lt ?vsz?zadok sor?n a csal?dnak mindig k?ze volt a borhoz, hol borkeresked?k?nt, hol bor?szk?nt, hol pince?p?t?k?nt. A Heimann Csal?di Birtok t?rt?net?t 1990-ben kezdte ?rni Heimann Zolt?n ?s feles?ge, ?gnes, amikor is elhat?rozt?k, hogy a 0.6 hekt?ros kis h?zt?ji gazdas?gb?l egy igazi, szeksz?rdi bor?szatot var?zsolnak. Ma 20 ha sz?l?ter?lettel rendelkeznek, ?s a kereskedelmi forgalomban 1992 ?ta megtal?lhat? boraiknak k?sz?nhet?en h?r?k messze t?ln?tt borvid?k?k hat?rain.



?ltetv?nyeik, melyek a pinc?szet Iv?n-v?lgyi tet?n tal?lhat?n k?zpontja k?r?l 2 km-es k?rben helyezkednek el, kiv?tel n?lk?l Szeksz?rd j? nev? d?l?iben tal?lhat?k: Gy?sz?-v?lgy, Porkol?b-v?lgy, Bartina, Szarvas-hegy stb. Heimann?k szinte p?lda n?lk?l ?ll?an ?tgondolt ?s vil?gos ?zenetet k?zvet?t? fajta?sszet?tellel rendelkeznek: n?luk val?ban minden a hagyom?nytisztelet ?s a k?s?rletez?s egyens?ly?r?l sz?l. A klasszikus szeksz?rdi fajt?k (kadarka, k?kfrankos) mellett sz?p v?logat?ssal rendelkeznek vil?gfajt?kb?l (cabernet franc, merlot, pinot noir, syrah), egy?ttal pedig olyan k?l?nlegess?geket is telep?tettek, mint a d?l-francia eredet? viognier ?s tannat, valamint az olasz sagrantino. A folyamatos korszer?s?t?snek k?sz?nhet?en ma m?r egy, minden sz?l?fajta speci?lis ig?ny?t kiel?g?t? feldolgoz?t ?s ?rlel? teret is maguk?nak mondhatnak. 


Heimann?k borai Szeksz?rd legszebb arc?t mutatj?k: eleg?nsak, kifinomultak,
r?szletgazdagok ?s t?k?letes egyens?lyban l?v?k. Kit?n? ?r-?rt?k ar?ny? kadark?juk ?s k?kfrankosuk k?nnyedebb ?s j? iv?s?, merlot-juk maga a gy?m?lcs?s elegancia, ?vente v?ltoz? ?sszet?tel? St?lusgyakorlatuk pedig amellett, hogy mindig ?jabb meglepet?st hoz, ?rz?kletes p?ld?ja egy nyitott, de a c?lj?t soha szem el?l nem t?veszt? bor?sz izgalmas ?tkeres?s?nek. ?s ha m?r az ?tkeres?s?n?l tartunk: term?re fordultak a francia ?s olasz k?l?nlegess?gek, ?gyhogy ?rdemes lesz nyitott szemmel j?rni!


2019. janu?r 22. kedd 19:00
Heimann borvacsora
Csod?latos Szeksz?rdi Heimann borokat k?stolunk, hozz? ill?, ?nyenc men?sor k?s?ret?ben, a pinc?szet tulajdonos bor?sz?nak szak?rt? k?zrem?k?d?s?vel.
 
Istenhozottpoh?r: MammaR?za ros? 2018

Kadarka 2017
B?lsz?n carpaccio, s?lt k?pia sal?t?val

St?lusgyakorlat Kadarka 2017
Gombaesszencia, karameliz?lt hagym?val ?s sonk?s-polent?val

Merlot 2016
Sz?j?ban marin?lt csirkemell, szilv?s t?sztabatyuval

K?kfrankos Alte Reben 2016
R?szasz?n kacsamell, meggy coulis-val ?s pasztern?k r?sztivel

Bikav?r 2015
Grilezett marhasz?v, lilak?posztalekv?rral ?s gomb?s-szalv?ta gomb?ccal

Barb?r 2016
Barb?r desszert - Feketeribizli, c?kla, szeder, ?tcsokol?d?
 
Szeretettel v?rjuk!
Szolj?r Csaba ?zletvezet?, Fodor S?ndor Chef  ?s a Solier Cafe csapata
 BIZTOS?TSA HELY?T ASZTALFOGLAL?SSAL!
06-20-396-55-12

A borvacsora ?ra 13.900,- Ft/ f? + szerv?zd?j

Biztos?tsa a hely?t, asztalfoglal?ssal!
http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f






Folytats a blogon ... solierwinefood.blogspot.com/2019/01/h...

sponsored links

Keres?s