Heimann Cabernet Franc 2007

2010-04-20

sponsored links

Heimann Cabernet Franc 2007

Heimann Zoltán a magyar borászat egyik legkarakteresebb és karakánabb figurája (ha nekem kellene húzóarcokat keresni külföldi bormarketinghez, Szepsy és Malatinszky mellett biztos befutó volna). A Heimann Családi Birtok az utóbbi két-három évben a legmegbízhatóbb dél-pannon pincévé nõtte ki magát: üzembiztos, jól iható, illatos, zamatos, megfizethetõ borokat készítenek. A Fuchslit, a Jubileumot, a Kékfrankost, a Kadarkát, a Syrah-t bármikor, bárhol, bárkinek föl merem bontani. (A Stílusgyakorlatot leváltó prémiumkategóriások egyelõre inkább ígéretesnek tûnnek, mint meggyõzõnek.) A friss Cabernet Franc-nal a HCSB most újabb árpuccsot hajtott végre: bordeaux-i fajtából ilyen minõséget ennyi pénzért még senki nem kínált. 


Ezzel a borral sokak álma teljesül: kirobbanóan gyümölcsös, tartalmas, ésszel barrikolt bor nemes fajtából, érett tanninnal. Az illat mély, vonzóan gyümölcsös a spektrum feketebogyós oldaláról. A hordóból medvecukor és némi tejesség szûrõdik be. Kóstolva feltûnõen jól strukturált, testes, szinte harapni lehet - ebben az árkategóriában szokatlanul fajsúlyos anyag. Ízében pikáns fûszeresség, negró és szeder. Életerõs, egészséges, érett savak. Ha nagyon tûhegyre vesszük, még van benne valami fiatalos szertelenség, de ezt csak a nyammogó borsznob veszi észre, és egy kétéves cabernet esetében aligha róható föl hibának. A korty végén az alkohol némileg befût. A hosszú és rétegzett lecsengésben nagyon érett meggy és szeder. 

Akiknek a Kutyafáját sovány, a Sopron sós, Ráspit elvbõl nem isznak, a Heimann Kékfrankos pedig mégiscsak egy kékfrankos, most megkapták a maguk közel hibátlan borát. Erõs 6 pont és best buy

forrásom a http://alkoholista.blog.hu/2010/04/14/heimann_cabernet_franc_2007#more1917486

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... borteszt.blog.hu/2010/04/20/heimann_c...

sponsored links

Keres?s