Heckfilé gombával,tökös rizzsel

2010-12-01

sponsored links


Hozzávalók 2 személyre, ahogyan készítettem:

4 szelet hal

só, bors

1-1 evõkanál vaj, olíva olaj

15 dkg gomba

hagyma, fokhagyma ízlés szerint

kakukkfû(tegnap még kilátszott a hó alól)

0,5 dl tejszín

1,5 dl rizs

25 dkg sütõtök tisztán mérve

fokhagyma

só, bors, gyömbér

A sózott, borsozott halszeleteket kedvenc serpenyõmben a vaj és olíva olaj keverékén mind a két oldalán megsütöttem. Ezután kivettem, melegen tartottam. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát megdinszteltem, hozzá kevertem a felszeletelt gombát, sót borsot, a kakukkfüvet. Amikor a gomba megfõtt, felöntöttem a tejszínnel és óvatosan visszatettem a halszeleteket, nehogy eltörjenek. Néhány perc kellett már csak hozzá, hogy összesimuljanak az ízek.

A tökös rizshez a szokásos módon odatettem a rizs fõni, egy gerezd fokhagymával, kevés gyömbérrel, a durvára reszelt sütnivaló tökkel. A végeredmény fantasztikus, szaftos, kicsit csípõs rizs, nagyon jól illett a halhoz.


Folytats a blogon ... fozesfecseg.blogspot.com/2010/12/heck...

sponsored links

Keres?s