HARIRA, MAROKK?I LEVES CSICSERIBORS?VAL
sponsored links
Arom?s ?s telt ?z?, eg?szs?ges ?tel; egyik kedvenc?nk, a
marokk?i HARIRA leves. Alapja csicseribors? ?s lencse, sok f?szer, s?rgar?pa,
paradicsom ?s paprika. M?snapra, amikor ?ssze?rnek az ?zek, m?g finomabb az ?ze!
Ismeritek?
Megf?z?s ellen is alkalmazz?k.
B?r?nyh?ssal k?sz?l eredetileg, csirk?vel ?s borj?val is
k?sz?tettem m?r, de teljes ?rt?k? h?smentes v?ltozatban fogyasztva is.
Egyszer? elk?sz?teni, ha k?sz csicseribors?t vesz?nk hozz?,
akkor gyorsabb a f?z?s ideje.
A harir?t ?ltal?ban a Ramad?n alatt ?s a b?jt megt?r?sekor,
este fogyasztj?k, ez?rt is ennyire tartalmas ?s t?panyagban gazdag ?tel. Csal?di
?nnepeken is n?pszer?.
Hozz?val?k:
Ha h?ssal k?sz?l, ? kg b?r?nyh?s vagy csirkemell vagy
borj?h?s, de ak?r pulyka is
1 nagy fej hagyma
1 te?skan?l ?r?lt gy?mb?r
2 ek paradicsomp?r?
1 friss paradicsom, kock?zva
3 k?zepes s?rgar?pa, cs?kokra
1 h?sos piros paprika apr?tva vagy cs?kokra
4 ev?kan?l v?r?s vagy z?ld lencse (el?z? este be?ztatjuk, 12
?ra kell neki)
1-2 te?skan?l dar?lt r?mai k?m?ny
? te?skan?l dar?lt pirospaprika
1 te?skan?l kurkuma
csipet s?fr?ny
1 te?skan?l ?r?lt fah?j, vagy fah?jr?d
400 g ?veges, f?tt csicseribors? lesz?rve, le?bl?tve (ha
sz?razzal k?sz?tj?k, el?z? este be?ztatjuk, a lencs?t is)
olaj
s?, bors ?zl?s szerint
? csokor petrezselyem
? csokor korianderz?ld
Ha tartalmasabb? akarom tenni, c?rnamet?ltet f?z?k bele (1
ml rizs is mehet, de azt legal?bb 20 perccel kor?bban adjuk a leveshez)
t?lal?skor ?-1 citrom leve
Megp?roljuk az apr? kock?ra v?gott hagym?t a fele mennyis?g?
friss z?ld- ?s az ?r?lt f?szerekkel. R?dobjuk a kis darabokra v?gott h?st,
?tforgatjuk, n?h?ny percig pir?tjuk. Hozz?adjuk az el?z?leg be?ztatott h?velyeseket,
a feldarabolt paradicsomot ?s a paradicsomp?r?t, s?rgar?p?t, amit cs?kokra v?gunk.
Fel?ntj?k b? 2 liter v?zzel, s?zzuk, borsozzuk. Kis l?ngon, lassan j? m?sf?l ?r?t f?zz?k. Utols? 10 percben beletessz?k a c?rnamet?ltet.
Fel?ntj?k b? 2 liter v?zzel, s?zzuk, borsozzuk. Kis l?ngon, lassan j? m?sf?l ?r?t f?zz?k. Utols? 10 percben beletessz?k a c?rnamet?ltet.
? N?mely
verzi?t v?zzel elkevert liszttel s?r?tik be ? a fenti receptben ez nem
sz?ks?ges, a lencse ?s a c?rnamet?lt biztos?tja a leves s?r?s?g?t.
A l?ngot elz?rva a legv?g?n belekeverj?k a citrom lev?t ?s a
marad?k z?ldeket. Forr?n t?laljuk.
Facebookon is megtal?lhat?ak a receptjeim
vicuska13.blogspot.hu