hargitai gombászás

2010-10-09

sponsored links



is belefért a héten megejtett gyors szülõi látogatásba. édesanyámmal és Napsugár húgommal egy jó fél órára voltunk kint az erdõben, ahol ízletes rizikét (Lactarius deliciosus) és barna nyálkásgombát (Gomphidius glutinosus) szedtünk. az utóbbiból a kicsi fiatalokat hazahoztam, megpucoltuk, teszteltük, ettünk belõle, és a többi a fagyasztóban. nagyon finomnak bizonyult a pizza tetején, kicsit champion hatása is volt látszatra. viszont az íze igazi erdei íz... nem igazán vagyok barátságos a gombákkal, soha nem vásároltam senkitõl, amit szedtem az pedig három igen ismeretes gomba (csiperke, hiriba és a keserû gomba). azt is mindig teszteltük (igaz, csak én:)
de ha édesanyámmal szedek gombát, soha nem félek. éveken át szedi, ettük, eszik. igaz, nem kísérletezik. csak az igazán bevált gombaféléket szedi, fõzi, fagyasztja... de abból sokat! most õsszel is. puliszkával jó gombapaprikás, vagy gombás rántotta nála minden nap ehetõ:) látogassátok meg a Hargitán, és
meglátjátok!:). (Szentegyháza és Csíkszereda között laknak egy kis erdõben...:) komolyan!
ui. azért ismétlem! gombászni csak gombákhoz értõvel ajánlatos, és akkor is legyünk óvatosak!

Folytats a blogon ... mutterkonyhaja.blogspot.com/2010/10/h...

sponsored links

Keres?s