Handpie

2018-08-22

sponsored links


Meg?r?l?k a f?szerek finom illat??rt, amelyek s?t?s k?zben az eg?sz konyh?t bet?ltik. S?t, ha valaki ?ppen ekkor l?p be a lak?sba, egyb?l ?sszefut a ny?l a sz?j?ban ?s tudja, hogy ?ppen valami extra finoms?g van k?sz?l?ben. Most ?ppen a kardamommal k?b?tottam el az ismer?s?ket ?s a csal?dot? A kardamomr?l pedig tudni illik, hogy a k?rt?vel ?s a van?li?val igaz?n j?l megf?rnek egym?ssal. 

Mivel mag?ban a t?szt?ban nincs cukor csak s?, ez?rt az ?des k?rt?vel t?k?letes az ?sszhang. A t?szta tov?bb? toj?st sem tartalmaz, ez?rt nagyon sok?ig ropog?s marad, ?gy a k?rte sem ?ztatja el. Ha nem szeretn?tek sokat pepecselni a kis kosarak form?z?s?val, akkor egyszer?en k?sz?tsetek egy nagy pit?t, a receptben ?rt t?sztamennyis?g pont el?g egy form?hoz.



Kardamomos van?li?s mini k?rtepite

Hozz?val?k:
a t?szt?hoz:
320 g finomliszt
230 g vaj
1/2 k?v?skan?l s?
4-5 ev?kan?l j?ghideg v?z
a t?ltel?khez:
3 db kem?nyebb k?rte
3 ev?kan?l cukor
1/2 citrom leve
kev?s s?
1/4 te?skan?l ?r?lt kardamom
van?liakivonat
a  tetej?re:
1 toj?s
barna cukor

A t?szt?hoz a lisztet ?s a s?t ?sszekeverj?k. Belekock?zzuk a hideg vajat ?s ?sszemorzsoljuk vele. A j?ghideg v?zzel egynem?v? gy?rjuk. 1 ?r?t a h?t?ben pihentetj?k ?s k?zben elk?sz?tj?k a t?ltel?ket. 
A k?rt?ket megh?mozzuk ?s kis kock?ra v?gjuk. Meglocsoljuk a citroml?vel, hozz?adjuk a cukrot ?s a f?szereket, majd ?llni hagyjuk.
A t?szt?t 2 mm vastags?g?ra ny?jtjuk ?s kis k?r?ket szaggatunk bel?l?k. R?halmozunk egy kiskan?l k?rt?t ?s egy m?sik k?z?pen kilyukasztott t?szt?val lefedj?k, a sz?leit vill?val lenyomkodjuk. 
A toj?st elkeverj?k egy kev?s v?zzel ?s megkenj?k vele a t?szt?k tetej?t, majd megsz?rjuk a barna cukorral. 180 C-os el?meleg?tett s?t?ben s?ss?k 15 percig. 

Folytats a blogon ... lelekkonyha.blogspot.com/2018/08/hand...

sponsored links

Keres?s