Hamis túrógombóc
sponsored links
Ma végre rászántam magam, hogy életemben elõször megkíséreljem a lehetetlent: a Nagymamám által készített gombócok gyermekkori ízének elõcsalogatását immár a saját gombóckáimból. Kiskorunkban az öcsémmel gombócevõversenyt rendeztünk. A Nagyi mindig hatalmas mûgonddal készítette a túrós, szilvás, barackos gombócot, a mákos gubát, a barátfülét, a császármorzsát. Talán pont ezért lengte be ezeket az ételeket a mítosz. Biztosra vettem, hogy ezeket csak a Nagyik tudják olyan istenien megcsinálni. Így jobbnak láttam nem is próbálkozni. Réka barátnõm azonban pár hete feltöltött a Körhintára egy hamis túsrógombóc receptet, majd amikor találkoztunk, megért dicsekedni, hogy micsoda sikert aratott a gombócaival. Gyõzködött, hogy higgyem el, tényleg igazán egyszerû.Úgyhogy nekiveselkedtem. És jelentem, teljes tévedésben éltem egészen máig a túrógombócot illetõen. Alig egy óra alatt a Körhinta szerinti receptet követve sikerült elõállítanom a Nagyi gombóca után a világ második legfinomabbikát. Íme.
Hozzávalók:
- 2 db 375 ml-es kefír
- búzadara, amennyit felvesz a kefír
- 1 rúd vanília
- 4 cs vaníliáscukor (10g) vagy igazi vaníliarúd
- 150 g zsemlemorzsa ...