Hamis kov?szos keny?r
sponsored links
A rozskov?sz ?s ?n egyszer s mindenkorra befejezt?k. Hagyjuk b?k?n egym?st a tov?bbiakban. Nem vagyok hajland? ?jra ?s ?jra ?tj?ra ind?tani, hogy azt?n oda nem ill? szagok k?s?ret?ben kim?ljon nekem ki tudja milyen okokb?l.
?j embert kellett tal?lnom a feladatra.
?s akkor j?tt ?, a hamis kov?szos recept. Ami att?l hamis, hogy van benne egy bors?nyi -de sz? szerint csak egy bors?nyi!- ?leszt?, ?rlel?s?hez pedig el?g m?sf?l nap a h?t?ben. Ez meggy?z? volt.
A recept ott van az eredeti linken, n?zz?tek meg, nagyon j?, pontr?l pontra betartottam, ?gy lett ez a gy?ny?r? ?s nagyon-nagyon-nagyon finom kenyerem.
Extra ropog?s h?j, elk?peszt?en zamatos ?z
Kaptok f?zisfot?kat.
El?sz?r is ?gy n?z ki a m?sf?l napot h?t?z?tt kov?sz, ami ?ll 25 dkg keny?rlisztb?l, 250 ml v?zb?l ?s egy bors?nyi ?leszt?b?l:
Ehhez kellett hozz?adni a h?t?z?s ut?n 25 dkg keny?rlisztet, 100 ml langyos vizet, bors?nyi ?leszt?t ?s 10 g s?t.
A dagaszt?s folyamat?t a Profira b?ztam:
Kiolajozott keleszt?t?lban pihent a t?szta, amit f?l?r?nk?nt ?thajtogattam 4 alkalommal:
M?g a pihen? v?g?n ilyen lett:
Kilapogattam form?z?s el?tt (ez a lamin?l?s)
Azt?n ?sszehajtottam ?s szakajt?ba tettem:
1 ?r?s pihen?s ut?n:
2 ?r?nyi pihen?s ut?n:
Pizzalap?tra tettem, mert pizzavason s?t?ttem. Ezt rizsliszttel sz?rtam meg, csak ?gy, mint a szakajt?t.
Na igen, a hajtogat?som egy kicsit h?lye form?j?ra siker?lt... itt m?r l?tszott, hogy egy picivel kem?nyebbre kell legk?zelebb k?sz?tenem a t?szt?t, egy kicsivel t?bb lisztet beletenni, mert a lap?ton m?r nem tartotta feszesen a form?j?t.
G?zben s?lt 230 ?C-on pizzavason 45 percet.
10 perc ut?n
F?lid?ben
Mindj?rt k?sz
Nagyon el?gedett vagyok vele, egy picit ugyan lapos lett, de ?zre csod?latos.
M?r ?rlel?dik a k?vetkez? adag kov?sz a h?t?ben...