Hamis csirke gordon-bleu ciabatt?n t?lalva m?zes-must?ros sal?t?val
sponsored links
Napi rohan?saink miatt sokszor gyorsan esz?nk. Nem mindegy azonban, hogy mennyi id?t sz?nunk az ?telek elk?sz?t?s?re. Ezt az ?telt 35 perc alatt k?sz?tettem el, ?gy az elfogyaszt?sa m?r nem kapkodva ment.
Hozz?val?k: 4 db csirkemell 2 ek savany? lekv?r (ez lehet f?ge, vagy narancs, ?fonya stb.) kakukkf?, s?, frissen ?r?lt bors, f?lkem?ny sajt durv?n reszelve, 4 szelet fekete erdei sonka, ol?va olaj, mogyor?hagyma, dijoni must?r, m?z, balzsamecet, sz?vsal?ta, 1 ciabatta.
A csirk?t megmossuk, sz?r?tjuk ?s ferd?n zsebeket v?gunk r?.
?sszekeverj?k a lekv?rt a frissen apr?tott kakukkf?vel, adunk hozz? s?t ?s borsot majd ezzel a kever?kkel megkenj?k a csirkemell zsebeit ?s megsz?rjuk reszelt sajttal. Haszn?ljunk karakteresebb ?z? kem?ny sajtot. Ezut?n a sonka szeleteket tekerj?k r? a h?sokra.
4 ek olajban a szeleteket mindk?t oldal?n ?ts?j?k, kb. 4-4 percig, am?g ropog?s ?s aranybarna nem lesz.
Am?g a h?s s?l, k?sz?ts?k el a sal?t?t is. Az ?ntethez a hagym?t apr?ra v?gjuk, hozz?adunk kev?s must?rt, m?zet, s?t, borsot, ?s a balzsamecetet ?s n?mi ol?va olajat. A sal?t?kat cs?kokra v?gjuk ?s az elk?sz?lt dresszinggel nyakon ?ntj?k.
T?lal?skor 1-1 szelet pir?tott ciabatta szeletre halmozzuk az elk?sz?lt s?ltet ?s sal?t?val t?laljuk.