Hamburger di?t?s zseml?ben karamelliz?lt lila hagym?val
sponsored links
Teljes ki?rl?s? hamburgerzsemle
2 dl v?z
100 g joghurt (nat?r)
40 g olaj (ol?va)
2 toj?s +1 toj?s a ken?shez
2 tk m?z
2 tk s?
480 g teljes ki?rl?s? t?nk?lyliszt
20 g b?zakov?sz
1 tasak por?leszt?
Szez?mmag
Mindent bepakolok a keny?rs?t?g?pbe, majd hagyom, hogy a g?p dolgozzon helyettem. Keleszt?t?lban dupl?j?ra kelesztem- Miut?n megkelt, lisztezett fel?letre bor?tom ?s kb. 15 egyforma, 100 g-s darabba v?gom a t?szt?t. Egyenk?nt megform?zom a zseml?ket, majd s?t?pap?rral b?lelt tepsire ?ltetem ?ket. Hagyom ism?t dupl?j?ra kelni, lekenem felvert toj?ssal, megsz?rom szez?mmaggal ?s 180 fokos s?t?ben s?t?m kb. 18-20 percig.
Karamelliz?lt hagyma
3 fej lila hagyma
0,5 l k?la
1 db bab?rlev?l
1 dl ketchup
2 ek j?fajta sz?jasz?sz
Apr?ra v?gjuk a lila hagym?t ?s kev?s olajon pir?tsuk le aranysz?n?re. ?nts?k r? a k?l?t. Kezdj?k el forralni ?s amikor m?r fele mennyis?g?re p?rolgott, dobj?tok bele a bab?rt. Forralj?tok tov?bb.
Ha kb. harmad?ra s?r?s?d?tt, teh?t ?gy 2-2,5 dl maradt bel?le, k?ldj?tek bele a ketchupot, a sz?jasz?szt, Forralj?tok m?g egy kicsit, hogy sz?p s?t?tbarna ?s s?r? legyen.
A h?spog?csa
50 dkg finomra dar?lt marhah?s,
1 fej v?r?shagyma apr?ra v?gva,
s?,
bors,
szeletelt sajt.
Pog?cs?kat form?zunk bel?le ?s kev?s olajon kis?tj?k. Amikor k?sz van m?g melegen r?helyezz?k a sajtot akkor j?l r?olvad.
Sal?ta, paradicsom, csemege uborka, ketchup, must?r tetsz?s szerint tehet? bele.
2 dl v?z
100 g joghurt (nat?r)
40 g olaj (ol?va)
2 toj?s +1 toj?s a ken?shez
2 tk m?z
2 tk s?
480 g teljes ki?rl?s? t?nk?lyliszt
20 g b?zakov?sz
1 tasak por?leszt?
Szez?mmag
Mindent bepakolok a keny?rs?t?g?pbe, majd hagyom, hogy a g?p dolgozzon helyettem. Keleszt?t?lban dupl?j?ra kelesztem- Miut?n megkelt, lisztezett fel?letre bor?tom ?s kb. 15 egyforma, 100 g-s darabba v?gom a t?szt?t. Egyenk?nt megform?zom a zseml?ket, majd s?t?pap?rral b?lelt tepsire ?ltetem ?ket. Hagyom ism?t dupl?j?ra kelni, lekenem felvert toj?ssal, megsz?rom szez?mmaggal ?s 180 fokos s?t?ben s?t?m kb. 18-20 percig.
Karamelliz?lt hagyma
3 fej lila hagyma
0,5 l k?la
1 db bab?rlev?l
1 dl ketchup
2 ek j?fajta sz?jasz?sz
Apr?ra v?gjuk a lila hagym?t ?s kev?s olajon pir?tsuk le aranysz?n?re. ?nts?k r? a k?l?t. Kezdj?k el forralni ?s amikor m?r fele mennyis?g?re p?rolgott, dobj?tok bele a bab?rt. Forralj?tok tov?bb.
Ha kb. harmad?ra s?r?s?d?tt, teh?t ?gy 2-2,5 dl maradt bel?le, k?ldj?tek bele a ketchupot, a sz?jasz?szt, Forralj?tok m?g egy kicsit, hogy sz?p s?t?tbarna ?s s?r? legyen.
A h?spog?csa
50 dkg finomra dar?lt marhah?s,
1 fej v?r?shagyma apr?ra v?gva,
s?,
bors,
szeletelt sajt.
Pog?cs?kat form?zunk bel?le ?s kev?s olajon kis?tj?k. Amikor k?sz van m?g melegen r?helyezz?k a sajtot akkor j?l r?olvad.
Sal?ta, paradicsom, csemege uborka, ketchup, must?r tetsz?s szerint tehet? bele.