Hamburger Alexa Christitõl
sponsored links
Azt hiszem, elmondhatom, hogy az egyik kézjegyem a hamburger. Mindenkinek van néhány specialitása, én mindenképpen ide sorolom a hamburgereimet.
Az eddigi legnagyobb nyilvános elismerést a Kiskifli egyik vendégétõl kaptam, aki a Kiskiflinek kölcsönadott receptembõl készült hamburgerre a Facebookon azt írta, hogy jobb, mint amit a debreceni Ikon étteremben evett. Másnap az Ikon étterem tulajdonosi köre a Kiskifliben költötte el az ebédet, majd sorra feltûntek a séfek is ... J
A zsemle és a húspogácsa is saját recept, a többi töltelék pedig mindig a család szavazatainak végeredménye. Semmi pláne, csak friss, kiváló alapanyagok, kellemes fûszerezés és jó kinézet.
A 10 dkg-s zsemlékbe most 12 dkg-s húspogácsák kerültek, így éppen megfelelõ volt a kabát és a gomb egyensúlya.
A hamburger zsemlérõl már megemlékeztem egy külön bejegyzésben:
A húspogácsa pedig az alábbiak szerint készült.
Hozzávalók 4 hamburgerhez:
40 dkg bélszín késsel apróra vágva
1 kisebb édes olasz hagyma finomra vágva
1 nagyobb fej fokhagyma finomra vágva
1 evõkanál darált házi paprika
frissen õrölt Maldon só és színes bors
kis csokor petrezselyemzöld finomra vágva
néhány (kevés kell bele!) friss rozmaring levél finomra vágva
1/2 teáskanál cayenne bors
1/2 teáskanál morzsolt korianderlevél
1 evõkanál Dijon mustár (Edmond Fallot)
csomagoltam és még egy kicsit meglapítottam, mert ahogyan majd sül a hús tömörödik és összehúzódik.
Néhány órán át hûtõben pihentettem, majd olívaolajjal meglocsoltam és forró kontakt grillben néhány perc alatt megsütöttem. A bélszínnek csak annyi kell, hogy kérget kapjon és rácsos legyen a húspogácsa felszíne, hogy belül szaftos maradjon.
Még a húsok elõtt a félbevágott zsemléket megpirítottam a kontakt grillen, és félretettem.
Jégsalátát, paradicsomot, lila hagymát, kígyóuborkát és csemegeuborkát készítettem elõ, közepesen vékony cheddar szeleteket szeltem. Most kész ropogós hagymát tettem a szendvicsekbe, de itt található az édes-ropogós hagyma receptem. Az elmaradhatatlan tökéletes bacon pedig így készült:
Route 66 English muffin és tökéletes sült bacon
A kisfiam választotta a szószt, érdekes módon most nem a BBQ, hanem újra a mézes-mustáros szósz lett a befutó:
Házi majonéz és társai: tartármártás, aioli, mézes-mustáros szósz
Végül, de nem utolsó sorban pedig igen, át tudtam harapni a hamburgeremet, igaz, nem a derekánál kezdtem! J