Halvás porridge

2010-05-21

sponsored links

Könnyû, gyors, egyszrû, finom, olcsó.
Ne kérdezze senki hogy a neve mit is jelenthet, mert el sem tudom képzelni. A halva egy görög édesség, amit napraforgómagból csinálnak. A porridge szót életemben nem láttam, nem hallottam, nem olvastam, de már tudom hogy ilyen is van:)
Az egész szemes zabot kell megfõzni, ami elég furcsa... negyed óra fõzést javasol, nálam úgy alakult, hogy fél órát fõtt, mert sok dolog történt közben. Nem ártott neki. Megállapítottuk, hogy ha jobban szétfõ a zab, vagy pehllyel indítunk, csinosabb is lehetett volna.
A halvás karobos öntet nagyon finom, máskor is fogom használni. Lehet hogy okoskodom majd még vele, hogy hogyan, mitõl lehetne sûrûbb, mert nagyon beindította a fantáziámat. Szerintem fagyi lesz a dolog vége, így a nyár közeledtével.
100g zabból csináltam, ami kicsit kevés volt, szerencse hogy a tegnapi reggelibõl még volt egy kis maradék, amivel Gergõ megpakolhatta a hasát.
Banánnal tálaltam, ahogy az a képeken is látszik, ami tejesen egyedi ötlet, de anélkül elég egyhangû lett volna, és a kókuszreszelék is csak jót tett neki.

Folytats a blogon ... legyennektek.blogspot.com/2010/05/hal...

sponsored links

Keres?s