Halrúd házilag, paleosan
sponsored links
- 1 kg heck filé -, ha mélyhûtött, akkor 80 dkg lesz kiolvasztás után a szín hús
- 1 db – legalább M-es tojás a halrúdba
- Fél citrom leve
- Só – kb. 2 dkg
- Szezámliszt a panírhoz – kb. 6 evõkanállal
- Õrölt köménymag a panírhoz – legalább 1 evõkanállal
- Szezámpehely a panírhoz – kb. 3 evõkanállal
- 2 db tojás a panírhoz
Elkészítés:
- A mélyhûtött heck filét engedd fel
- Botmixerrel, vagy turmix géppel pépesítsd
- Tegyél a pépbe 1 db tojást és kb. 10 dkg nyílgyökérlisztet, vagy alacsony szénhidrát tartalmú NaturCookta tápióka lisztet
- Keverj a pépbe fél citrom levet és egy nagyobb tojást, sót, és öntsd a masszát egy zsírpapírral kibélelt mély tepsibe – a “tészta” vastagsága kb. 1,5-2 cm lesz!
- Alacsony lángon – inkább szárítva – süsd a halpépet kb. 45-60 percig – Nézz rá!!!
- Akkor készült el a halrúd anyaga, amikor a pép átsült, összeállt – Nem kell megbarnulnia!
- Egy tálcára borítsd ki a megsült alapot, és vágd fel kb. 2,5 x 1 cm-es rudakra
- Szezámlisztet keverj össze bõséges mennyiségben õrölt köménymaggal, és ezt szórd rá a halrudakra; majd forgasd meg a rudakat, és a másik oldalát is szórd meg bõségesen a liszttel
- Kétféle módon sütheted ki a rudakat:
- Tojásban megforgatod, és teflonban kevés zsíron mindkét oldalát aranybarnára sütöd
- Tojásban és szezámpehelyben forgatod meg, és teflonban kevés zsíron mindkét oldalát aranybarnára sütöd
Paleo tartárral kínáltam.
A fenti képen 3 db tojásos “párizsiasan” sütött és 3 db “morzsásan” sütött halrudat látsz!
Mélyhûtõbe elrakható késõbbi felhasználásra!