Halloween ?s M?rton nap k?z?tt
sponsored links
Egyikr?l majd lemaradtam, a m?sik m?g csak j?n, de ?gy egyszerre kipip?ltam mindkett?t. Nem szeretj?k a lib?t, ?gy kis zsenge kacsacombokat v?lasztottam.
Hozz?val?k:
Elk?sz?t?se: egy forr? serpeny?ben el?sz?r a b?r?s fel?vel lefel?, majd m?sik olda?t is megkapattam a s?zott, borsozott kacsacombnak (el?tte egy ?jszak?t ?llt 5%-os s?oldatban, amit let?r?ltem r?la), majd 140 fokos s?t?be tettem alul-fel?l s?t?sre f?li?val letakarva 25-30 percre, majd a f?li?t lev?ve m?g p?r percig 200 fokon pir?tottam. Mondhatom, hogy ennyire finom kacsacombot m?g nem ettem.
K?ret: 3 f? r?sz?re
A vizet felforraltam, s?ztam, a polent?t bele?nt?ttem ?s addig kevergettem, m?g bes?r?s?d?tt. Ekkor vajat, azt?n parmez?nt tettem bele, elkevertem ?s szilikon t?k s?t?form?kba ?nt?ttem, ott h?t?ttem ki. Majd h?t?be tettem, hogy stabil legyen az ?llaga. Ezt k?vet?en m?g meg lehet grillezni.
?n most ezt nem tettek, csak n?mi z?ld f?szerrel megd?sz?tettem. Szem?t, sz?j?t balzsamecet kr?mmel h?ztam ki, r?zsaborssal d?sz?tettem.
D?sz?t?snek: chilisz?lak, rozmaring, kakukkf?, r?zsabors.
Lilak?poszta:
A lilahagym?t egy kan?l olajon megdinszteltem, k?zben a lilak?poszt?t keskeny cs?kokra szeltem fel. ?n ki szoktam venni bel?le az ereket, azt mi nem szeretj?k. R?sz?rtam a hagym?ra, s?ztam. borsoztam, f?szereztem ?s fed? alatt pir?totta. 10 perc ut?n hozz?adtam a feldarabolt alm?t, majd a narancsfil? darabokat is. Kis citromot, balzsamecetet ?s n?dcukrot sz?rtam r? ?s k?szre p?roltam.
T?lal?sn?l m?g n?h?ny szem lila sz?l?t is sz?rtam r?.
Hozz?val?k:
- 1 eg?sz kacsacomb/ f?
- s?
- bors
Elk?sz?t?se: egy forr? serpeny?ben el?sz?r a b?r?s fel?vel lefel?, majd m?sik olda?t is megkapattam a s?zott, borsozott kacsacombnak (el?tte egy ?jszak?t ?llt 5%-os s?oldatban, amit let?r?ltem r?la), majd 140 fokos s?t?be tettem alul-fel?l s?t?sre f?li?val letakarva 25-30 percre, majd a f?li?t lev?ve m?g p?r percig 200 fokon pir?tottam. Mondhatom, hogy ennyire finom kacsacombot m?g nem ettem.
K?ret: 3 f? r?sz?re
- 0,5 l v?z
- 1 dl instant polenta
- s?
- 1 ek vaj
- 5 dkg parmez?n sajt
A vizet felforraltam, s?ztam, a polent?t bele?nt?ttem ?s addig kevergettem, m?g bes?r?s?d?tt. Ekkor vajat, azt?n parmez?nt tettem bele, elkevertem ?s szilikon t?k s?t?form?kba ?nt?ttem, ott h?t?ttem ki. Majd h?t?be tettem, hogy stabil legyen az ?llaga. Ezt k?vet?en m?g meg lehet grillezni.
?n most ezt nem tettek, csak n?mi z?ld f?szerrel megd?sz?tettem. Szem?t, sz?j?t balzsamecet kr?mmel h?ztam ki, r?zsaborssal d?sz?tettem.
D?sz?t?snek: chilisz?lak, rozmaring, kakukkf?, r?zsabors.
Lilak?poszta:
- 1 ek repce olaj
- 1 kis fej lilak?poszta (kb.50 - 60 dkg)
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 narancs
- 1 alma
- s?
- bors
- 1 tk fah?j
- 1 csipet ?r?lt szegf?szeg
- 1 csipet szerecsendi?
- 1 csipet koriandermag ?r?lve
- 2 ek n?dcukor
- 1-2 ek citroml?
- 1 ek balzsamecet
A lilahagym?t egy kan?l olajon megdinszteltem, k?zben a lilak?poszt?t keskeny cs?kokra szeltem fel. ?n ki szoktam venni bel?le az ereket, azt mi nem szeretj?k. R?sz?rtam a hagym?ra, s?ztam. borsoztam, f?szereztem ?s fed? alatt pir?totta. 10 perc ut?n hozz?adtam a feldarabolt alm?t, majd a narancsfil? darabokat is. Kis citromot, balzsamecetet ?s n?dcukrot sz?rtam r? ?s k?szre p?roltam.
T?lal?sn?l m?g n?h?ny szem lila sz?l?t is sz?rtam r?.
A blogban k?z?lt receptjeim, fot?im kiz?r?lag az ?r?sos beleegyez?sem ut?n k?z?lhet?k m?s oldalakon. Ez al?l kiv?telt k?peznek azok a weboldalak, ahol nem k?zlik az eg?sz ?r?st, csak els? sorait, folytat?s?rt pedig a blogomra kattint az olvas?.