Halburger zöldfûszeres szósszal

2013-07-04

sponsored links


Szeretitek a cidert? Nekem a klasszikus almás a kedvencem, de azért kíváncsi voltam a vörös áfonyásra és körtésre is, azok is nagyon finomak! A feladatom egyszerû volt: Somersby ciderrel sütni-fõzni, vagy italként ajánlani a fõztömhöz. Elsõként egy olyan fogás készült a konyhámban, ami mellé szerintem igen jól passzol a behûtött cider. Nyáron a társasági étkezések még inkább elõtérbe kerülnek. Gyakoriak a közös baráti/családi vacsorák, piknikezések, grill partik, beszélgetések, iszogatások. Nos ehhez szerintem tökéletes ez a halburger-cider páros.
Másfél éves örökmozgónk egy asztalnál eszik velünk, így megpróbáltam bababaráttá / egészségessé tenni ezt az ételt. Ha három összetevõt elhagyunk máris ehetik a picik is: a szezámmagot, a dijoni mustárt és a harmadikat gondolom kitaláltátok. Naná, a cider az! :)
A legmunkásabb a bucikat elkészíteni. Amennyiben vendégsereget várunk vele érdemes a szószt elõre elkészíteni, a halfasírtot is sütésre elõkészítve hûtõben tartani, a bucikat elkezdeni keleszteni, a salátát megmosni és a cidert behûteni. Érkezéskor nem marad más hátra mint a bucikat és fasírtokat megsütni és onnantól kezdve mindenki készítheti a maga mini-halburgerét.

Hozzávalók (16 mini halburgerhez - 3-4 fõnek elegendõ adag):

Teljes kiõrlésû bucik:
200 g tönköly finomliszt
100 g teljes kiõrlésû tönkölyliszt ...

Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2013/07/ha...

sponsored links

Keres?s