Hajtogatott szalámis minipogácsa
sponsored links
Nagy pogácsarajongók vagyunk, mindenfélét kipróbáltam már. Valamikor a tavasszal készítettem egy maradékmentõ változatot, ugyanis volt a hûtõszekrényben egy kevés maradék szalámi, ami már senkinek nem akaródzott elfogyasztani. Ha minden kötél szakad, akkor jobb esetben ilyenkor sütök egy pizzát, de akkor inkább a pogácsa mellett döntöttem. Azt hiszem jobb választás volt :-)
Hozzávalók 60 db minipogácsához:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*2 púpozott kávéskanál só
*1 dl tej
*2,5 dkg friss élesztõ
*1 kávéskanál cukor
*10 dkg zsír
*1 tojás sárgája
*4 jó púpozott evõkanál tejföl
Töltelékhez:
*10 dkg száraz szalámi
*1 evõkanál vaj
Tetejére:
*1 kisebb tojás
*5 dkg trappista sajt
Az élesztõt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztát dagasztunk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük. A szalámit egész apróra vágjuk, és habosra keverjük a vajjal.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, megkenjük a szalámis vaj felével.
A pogácsáknál szokásos módon háromszor hajtogatjuk, 20 perces szünetek közbeiktatásával.
A másodiknál megkenjük a maradék töltelékkel. Végül ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Kisméretû pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütõpapíros tepsin 20 percet letakarva kelesztjük.
Lekenjük egy felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra elõmelegített sütõben hõlégkeveréssel kb. 15-18 perc alatt pirosra sütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.