Hajtogatott fehér kenyér vadkovásszal

2014-03-04

sponsored links


Zsófi, a vadkovászom egyre erõsebb. :) És csupán 2 és fél hét leforgása alatt lett ilyen "body builder". Pedig eddig csak 3 kenyér tésztáját emelte, mégis pompásan dolgozik már sok liszttel is. Szinte ki se kell várni a teljes kelesztési idõt. A tésztája is már egyre jobban hasonlít a jól ismert kenyerekéhez.
Ennek a hajtogatott kenyérnek az elkészítési módjában van egy mozzanat, ami nekem nagyon tetszik, de én ezt most elmismásoltam, mert egyrészt formakenyeret akartam, másrészt nincs megfelelõ nagyságú cserépedényem, sõt semmilyen nagyságú sütõedényem sincs, amiben cipó formájú kenyeret süthetnék. Így aztán a fent említett hagyományõrzõ "varázsfogás" helyett a jól megszokott módon, sütõformában és nem pedig alaposan kilisztezett, nedves konyharuhában kelesztettem, hogy aztán az irigyelt, fedeles cserépedényben süthessem. Sebaj, nekem így is tetszik! :)
Én még elég forrón szeltem fel, mert egyre sötétedett és sietnem kellett a fotózással, ezért kissé elnyúlt a tésztája.

Hozzávalók 1 kenyérhez (24x11x7 cm-es sütõformához): ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2014/03/hajto...

sponsored links

Keres?s