Hagymás zöldségek fûszeres gombával
sponsored links
Nagyon szeretjük a zöldséges ételeket, egytálételeket -, nálunk ha köretrõl van szó, az tuti zöldség! :P
Így bõven van alkalmunk kikísérletezni, hogy hogyan lehet finomat csinálni belõle! ;)
A recept:
- 1 ek mangalica zsír (vagy olíva olaj :P)
- 1 hagyma - felkarikázva
- 1 lilahagyma - apróra vágva
- 1 fej fokhagyma - felkarikázva
- 1/2 póréhagyma - karikára vágva
- 2 krumpli - felkockázva
- 1/2 karalábé - kis kockára vágva
- 1 nagy répa - felkarikázva
- 1/2 kis fej karfiol - rózsáira szedve
- 1/2 fej brokkoli - rózsáira szedve
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek kacsazsír (vagy olíva olaj)
- 1 hagyma - apróra vágva
- 2 újhagyma - felkarikázva
- 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
- 1/2 póréhagyma - karikára vágva
- 30 dkg gomba - cikkekre vágva
Fûszerek:
- 1-1 ek pirospaprika, õrölt mustármag
- 1-kk petrezselyem
- 1 mk zsálya
- 1/2 mk só, õrölt kömény, chili, bors
A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd sorban hozzáadjuk a zöldségeket, meglocsoljuk szójaszósszal, és lefedve, saját gõzében 10-15 perc alatt puhára pároljuk.
Közben elkészítjük a gombát: A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, hozzáadjuk a gombát, megfûszerezzük, és szintén fedõ alatt hagyjuk, hogy saját levében megpárolódjon.