Hagymás zöldségek fûszeres gombával

2014-01-10

sponsored links

Nagyon szeretjük a zöldséges ételeket, egytálételeket -, nálunk ha köretrõl van szó, az tuti zöldség! :P
Így bõven van alkalmunk kikísérletezni, hogy hogyan lehet finomat csinálni belõle! ;)

A recept:gombás2.jpg

  • 1 ek mangalica zsír (vagy olíva olaj :P)
  • 1 hagyma  - felkarikázva
  • 1 lilahagyma - apróra vágva
  • 1 fej fokhagymafelkarikázva
  • 1/2 póréhagyma - karikára vágva
  • 2 krumpli - felkockázva
  • 1/2 karalábé - kis kockára vágva
  • 1 nagy répa - felkarikázva
  • 1/2 kis fej karfiol - rózsáira szedve
  • 1/2 fej brokkoli - rózsáira szedve
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek kacsazsír (vagy olíva olaj)
  • 1 hagyma - apróra vágva
  • 2 újhagyma - felkarikázva
  • 5 gerezd fokhagyma -  felkarikázva
  • 1/2 póréhagyma - karikára vágva
  • 30 dkg gomba - cikkekre vágva

  Fûszerek:

  • 1-1 ek pirospaprika, õrölt mustármag
  • 1-kk petrezselyem
  • 1 mk zsálya
  • 1/2 mk , õrölt kömény, chilibors

A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd sorban hozzáadjuk a zöldségeket, meglocsoljuk szójaszósszal, és lefedve, saját gõzében 10-15 perc alatt puhára pároljuk.

Közben elkészítjük a gombát: A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, hozzáadjuk a gombát, megfûszerezzük, és szintén fedõ alatt hagyjuk, hogy saját levében megpárolódjon.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/01/10/hagymas...

sponsored links

Keres?s