Hagymás rostélyos tejszínes burgonyasalátával

2010-09-12

sponsored links

Hozzávalók: 80dkg rostélyos szelet, zsír, olaj, 2 fej hagyma, liszt, mustár, só, bors; a tejszínes burgonyához: 50dkg burgonya, 3dl majonéz, 2-3 evõkanál tejszín, ecet, só.

Elkészítése: a rostélyos szeleteket a kívánt vastagságra klopfoljuk, széleit és az inas részeit picit bevagdaljuk, hogy megelõzzük a sütés közbeni összeugrást, majd ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük és a finomabb íz érdekében megkenjük vékonyan mustárral. Alufóliával letakarva kb. egy órát hagyjuk, hogy az ízek kellõképpen összeérjenek, majd a szeletek mindkét oldalát forró zsírban pirosra sütjük.
A karikákra vágott fõtt burgonyához hozzákeverjük a majonézt és a tejszínt, majd ízlés szerint ízesítjük sóval és ecettel.
A hagymát vékony karikákra vágjuk és lisztben forgatva, forró olajban ropogósra sütjük. Ezt tálaláskor a hús tetejére szórjuk.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/GbHamiAvagyAz...

sponsored links

Keres?s