Hagymás pirított penne

2010-09-06

sponsored links

Hozzávalók (2 adag): 15 dkg penne tészta, 1 nagy fej hagyma, 1/4 csípõs zöldpaprika, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek. olívaolaj, 1 ek. Teriyaki szósz, szójaszósz, só, bors, chili.
A hagymát elõször félbe, majd csíkokra vágom, sózom, borsozom, majd a forró olajon puhára párolom. Hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, a csíkokra szelt zöldpaprikát és a szárított chilit is. Miután minden megpuhult, hozzáadom a száraz tésztát, és pirítom egy ideig ügyelve arra, hogy nehogy odaégjen. Csak pár percig pirítom, majd aláöntök egy kevés vizet, és a kétféle szószt. Fedõ alatt takarék lángon párolom egy pár percig, majd folyamatosan után töltöm egy kevés vízzel, miután magába szívta a tészta. Ezt addig ismételgetem, míg a tészta meg nem puhul. 
Akinek hiányozna hozzá a hús, lehet hozzá tenni pirított csirkemell-kockákat, de szerintem önmagában is megállja a helyét. :)


Folytats a blogon ... doog.freeblog.hu/archives/2010/09/06/...

sponsored links

Keres?s