Hagymás pakora
sponsored links
Itt, ebben a nyolcezres kis községben a hétvégén indiai fõzõtanfolyamon jártam! Kicsit ajándék is volt, mert bizony megint egy évvel öregebb lettem, meg kicsit töltõdés is, gyereknélküli pár óra, ismerkedési kísérlet e helyi erõkkel... Annyira lelkes voltam, hogy még az egyik kedves kötényemet is bepakoltam, hogy akkor most fõzni fogunk! Jegyzetpapír eszembe se jutott, aztán azt szerencsére osztogattak, toll volt nálam, a kötény pedig végigpihente a délelõttöt a táskám mélyén. Érdekes tapasztalat volt, igazi indiaitól hallani pár jó ötletet, ellesni néhány nagyon egyszerû receptet, megtudni, hogy hol lehet beszerezni a fûszereket, hozzávalókat. A curryt hiányoltam, azt nagyon szeretem, de volt mangó lassi, zöldséges birjani (rizses egytálétel), lencsés étel és ez a hagymás pakora.
A pakora olyan elõétel féle, zöldséges vagy húsos is lehet, és csicseriborsó lisztbõl, sóból és vízbõl kell palacsintatészta sûrûségû tésztát készíteni, 1 órát állni hagyni, majd abban megforgatni azt, amit sütni szeretnénk és bõ forró olajban aranybarnára sütni.
Ez a hagymás változat azért végtelenül egyszerû, mert ki lehet hagyni a palacsintatésztás fázist, gyakorlatilag csak hagyma és csicseriborsóliszt kell hozzá (a helyi családi vállalkozáson alapuló boltban lehet kapni), persze lehet bolondítani ezzel-azzal, de én tegnap este a legegyszerûbb változatot készítettem a vendégeinknek. Az utolsó morzsáig elfogyott.
Hozzávalók:
vöröshagyma - sok, én tegnap 6 fejet hámoztam meg és felezés után vágtam nagyon vékonyra
kb 12-15 dkg csicseriborsóliszt
3 nagy fej fokhagyma
só
bors
olaj
A felvágott hagymát egy nagy tálban kézzel jól összeforgatom a sóval, borssal és a fokhagymával, hozzáadom a csicseriborsó lisztet és tovább forgatom kézzel. A hagyma annyi levet ereszt, hogy nincs szükség külön palacsintatésztára, a hagymalé szépen elegyedik a liszttel és ez vékony réteget képez a hagymaszeleteken. Picit hagyom állni, amíg az olaj felforrósodik. A forró olajba nagykanálnyi kupacokat helyezek, amelyek a sütés közben egyben maradnak. Mindkét oldalon aranybarnára sütöm, amikor kész, szûrõlapáttal kikapom és papírtörlõn felitatom a fölösleges olajat.
Elõételnek, csipegetni, chutneyval vagy magában.
A pakora olyan elõétel féle, zöldséges vagy húsos is lehet, és csicseriborsó lisztbõl, sóból és vízbõl kell palacsintatészta sûrûségû tésztát készíteni, 1 órát állni hagyni, majd abban megforgatni azt, amit sütni szeretnénk és bõ forró olajban aranybarnára sütni.
Ez a hagymás változat azért végtelenül egyszerû, mert ki lehet hagyni a palacsintatésztás fázist, gyakorlatilag csak hagyma és csicseriborsóliszt kell hozzá (a helyi családi vállalkozáson alapuló boltban lehet kapni), persze lehet bolondítani ezzel-azzal, de én tegnap este a legegyszerûbb változatot készítettem a vendégeinknek. Az utolsó morzsáig elfogyott.
Hozzávalók:
vöröshagyma - sok, én tegnap 6 fejet hámoztam meg és felezés után vágtam nagyon vékonyra
kb 12-15 dkg csicseriborsóliszt
3 nagy fej fokhagyma
só
bors
olaj
A felvágott hagymát egy nagy tálban kézzel jól összeforgatom a sóval, borssal és a fokhagymával, hozzáadom a csicseriborsó lisztet és tovább forgatom kézzel. A hagyma annyi levet ereszt, hogy nincs szükség külön palacsintatésztára, a hagymalé szépen elegyedik a liszttel és ez vékony réteget képez a hagymaszeleteken. Picit hagyom állni, amíg az olaj felforrósodik. A forró olajba nagykanálnyi kupacokat helyezek, amelyek a sütés közben egyben maradnak. Mindkét oldalon aranybarnára sütöm, amikor kész, szûrõlapáttal kikapom és papírtörlõn felitatom a fölösleges olajat.
Elõételnek, csipegetni, chutneyval vagy magában.