Hagymás lasagne

2010-11-11

sponsored links

Azt hiszem, elég egyértelmûen látszik a blogon, hogy kissé el vagyok havazódva. Ennek az az oka, hogy munkahelyet váltottam, és ezáltal nemcsak többet dolgozom (eddig részmunkaidõs voltam), de más idõbeosztásban is. Szóval sokkal ritkábban jutok fõzéshez, és ritkábban jutok blogoláshoz is. De tegnap egy fél órával korábban jöttem haza, így volt még idõm gyorsan összedobni valamit.

Kaptunk négy óriási hagymát. Pont úgy néz ki, mint az újhagyma, csak sokkal nagyobb. Kb. 40 cm hosszú, hüvelykujjnyi vastag szárai vannak, a fehér része is van vagy 15 cm hosszú. Nem csípõs, nagyon finom az íze és az illata is. Még nem tudom, mi lesz a maradék kettõvel, tegnap kettõt sikerült felhasználni a lasagne-hoz.

Hozzávalók:
lasagne-tészta
besamell mártás (5 dkg vaj, 2 ek liszt, kb. fél liter tej, õrölt bors)
2 óriási hagyma
olaj, só, sómentes fûszerkeverék
reszelt sajt

A hagymát felkarikáztam, olajon megdinszteltem. Sóztam, fûszereztem.

A sütõt elõmelegítettem 200 fokra. Egy tepsi aljára kis olajat öntöttem, majd a besamell mártásból keveset, erre tettem az elsõ réteg tésztát, majd megint a besamellt. Ráraktam a dinsztelt hagymát. Újra egy kis besamell, majd tészta, besamellt, végül reszelt sajt jó bõven. Betettem a sütõbe és bõ fél óráig sütöttem.

Aki hús nélkül nem akarja enni, kevés apróra vágott sonkát belekeverhet a hagymába dinsztelés közben.

(Kép nincs, a gépünk egy hete anyuéknál van, mindig ott felejtjük.)


Folytats a blogon ... gigiakonyhaban.freeblog.hu/archives/2...

sponsored links

Keres?s