Hagymás kenyér aszalt paradicsommal
sponsored links
Süthetnékem volt megint, leginkább persze azért, mert nem nagyon volt már itthon sok ehetõ dolog. Így született ez a kenyér.
Recept a klasszikus, (lassan ideje lenne merõben újat is kipróbálni), itt most az élesztõt vízben futtattam, a liszthez adtam egy ek sikért, belevágtam egy ek aszalt paradicsomot, és hozzáadtam 4 teáskanál olajat is a paradicsomról.
Két fej vöröshagymát felszeltem és a az aszalt paradicsom olajában (3-4 teáskanálnyiban) és kb 1 dl vízben aranybarnára pároltam, majd ezt is a lisztes keverékhez adtam.
Jól kidagasztottam, 20 percig pihentettem, újra átgyúrtam és még kelesztettem, amíg a sütõ fel nem melegedett.
220 fokon 20 percig, majd 180-on még ...