Hagymás keksz
sponsored links
Hozzávalók:
28 dkg simaliszt
2 teáskanál só
1,5 teáskanál kristálycukor (csapott)
1 teáskanál sütõpor
2 púpozott evõkanál mák (nem darált)
frissen õrölt bors (ízlés szerint)
6 dkg reszelt sajt
1 nagyobb hagyma
13 dkg vaj
1 evõkanál Worcester szósz
+ még kevés só a kekszek tetejére a sütés elõtt
A meghámozott hagymát lereszeltem.
A száraz hozzávalókat egy tálban összekevertem. Hozzáadtam a reszelt sajtot, azt is elkevertem benne. Ekkor beletettem a lereszelt hagymát (a levével együtt) és kézzel morzsás állagúra dolgoztam. Ezután belegyúrtam a hideg vajat (kis kockákra vagdalva), a Worcester szószt, és gyors mozdulatokkal, hogy a kezem melegétõl ne nagyon olvadjon meg a vaj, tésztává gyúrtam, fóliába csomagolva hûtõbe tettem 1-1,5 órára.
Azután enyhén lisztezett felületen vékonyra (kb.2 mm) nyújtottam, kiszaggattam, sütõpapíros tepsire raktam. Az eredeti recept ajánlotta még, hogy sütés elõtt kicsit megszórni még sóval minden kis keksz tetejét - elõször féltem hogy túl sós lesz, de pont jót tett nekik még az a kicsike só a tetejükön.
Én 200 fokos elõmelegített sütõben sütöttem, míg szép aranybarnák lettek.