Hagymás-joghurtos fehérkenyér

2010-12-18

sponsored links

Most nézem, hogy volt már egy hasonló ízesítésû kenyerem csak az teljes kiõrlésû lisztekbõl készült. Most viszont egy finom gulyásleves mellé készült.

Így készült lépésrõl-lépésre:
2 nagy csomag újhagymát megmosok, felkarikázok,
1 ek kacsazsíron megdinsztelem.
(hûûû, de finom illata volt! :-))

Közben:
1,5 dl íróban (házisajt készítés mellékterméke)
2 tk barna cukorral
2,5 dkg friss élesztõt felfuttatok.

Közben beleszóróm a kenyérsütõ üstjébe a szárazakat:
10 dkg kölespehely
70 dkg sima fehér liszt
6 ek (kb. 3 dkg) burgonyapehely
1 tk só
1 ek sikér
1 tk aszkorbinsav (nem lesz tõle savanyú)

Amikor kész a hagyma, és az élesztõ is felfutott, a kenyérsütõ üstjét beteszem a gépbe, bekapcsolom. Én mindig elõször a szárazakat keverem össze jó alaposan. Ha már homogénnek látom, lassan hozzácsurgatom az élesztõs írót, mehet bele a hagyma is.
Lassan adagolom a nedveseket, figyelve a tészta állagára.
1,5 dl joghurt
1,5 dl langyos tej
6 ek oliva olaj.

Jól kidagasztja a gép, kelesztem még 1 órát. Átteszem a formába, ahol még kel kb. fél órát. Jó vízgõzös sütõben sütöm, 200 C fokon 10 percig, majd 180 C fokon kb. 30 percig.
Fantasztikusan finom, omlós, igazi hagymás ízû kenyér lett!

Folytats a blogon ... mackokonyha.blogspot.com/2010/12/hagy...

sponsored links

Keres?s