Hagymás cukkinisaláta
sponsored links
Végre itt a cukkini szezon, gyorsan nõnek a kertben a csodás lédús zöldségek. Néhány nagyon fiatal darabból készítettem egy könnyû salátát, ami remek köret húsokhoz. Ha diétába szeretnénk illeszteni, akkor a cukrot érdemes édesítõre cserélni. A kapor akár el is hagyható.
Hozzávalók 4 személyre:
*2 zsenge bébi cukkini
*1 csapott kk só
*1 kis fej vöröshagyma
*0,5 dl víz
*3 ek cukor
*4 ek almaecet
*pár szál friss kapor
A cukkinit vékonyra karikázzuk, megszórjuk a sóval, alaposan összeforgatjuk. Hagyjuk 15-20 percet pihenni. Szûrõtálban hagyjuk lecsepegni, illetve kicsit kinyomkodjuk.
A vizet elkeverjük a cukorral, ecettel, majd beleforgatjuk a cukkinit és beleszórjuk az apró kockára vágott vöröshagymát.
Pár órát, vagy egy egész éjszakát hûtõben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Apróra vágott friss kaporral kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.