Hagymás bab kolbásszal, burgonyás gombócokkal
sponsored links
Ez itt a második terítés. Túl a nagy menün, a gondosan összegyûjtött receptek alapján elkészített ételeken. De a társaság újra megéhezett, és most mindazt az asztalra tesszük, ami megmaradt, vagy amit az idõközben megszerzett tudás birtokában összeütöttünk. Kicsit másképp, ahogy a nagyszüleink tették, de nem kevesebb szeretettel. Ebben a rovatban tehát sváb ? illetve a sváb konyha hagyományaiból építkezõ ? receptek következnek, de már az unokák, dédunokák asztaláról.
Kíváncsi voltam, hogyan mutat, ha nem öklömnyi ?parasztgombócokat? teszek valamilyen mártásos, kolbászos, Bratwurst jellegû ételbe, hanem éppen csak a villa végére való darabokat sodrok. Tudtam, hogy körülbelül mit akarok csinálni, ezért receptet, mérleget nem vettem elõ, mindent csak úgy érzéssel adagoltam. Egy óra alatt készült el. Azért megpróbálom visszaidézni a mennyiségeket.